Ανανεώθηκε η συνεργασία του “Χαμόγελου του Παιδιού” με την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος. Το σύμφωνο έχει ως στόχο την ενίσχυση της διαρκούς συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια και το «Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία μέχρι σήμερα είναι εξαιρετικά αποδοτική στην προσπάθεια για προστασία των παιδιών και των ευάλωτων οικογενειών.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας μετά την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας, «Η προσφορά του ‘Χαμόγελου του Παιδιού’ δεν περιορίζεται μόνο στην παιδική προστασία, αλλά είναι σημαντική στη μάχη όλων μας κατά της εγκληματικότητας, με κορωνίδα το Amber Alert και το Silver Alert. Με το σύμφωνο συνεργασίας που υπογράψαμε σήμερα αναβαθμίζουμε την πολυετή μας σχέση και θα μπορέσουμε με πιο συγκεκριμένες και περισσότερες δράσεις να ενισχύσουμε την προσπάθεια του ‘Χαμόγελου του Παιδιού’».

Ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή μέρα για το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’, καθώς ενισχύεται η σταθερή συνεργασία μας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έναν θεσμό που είναι ταγμένος για να βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών και αλλάζει επίπεδο. Οι εποχές είναι δύσκολες. Είναι ενδεικτικό ότι ένα παιδί το εξάμηνο, ένας έφηβος μέρα παρά μέρα δήλωνε αυτοκτονία, είχαμε πολλές εντάσεις, προβλήματα, που είναι παράλληλες απώλειες της πανδημίας του κορονοϊού, τις οποίες δεν θα αφήσουμε να προχωρήσουν περισσότερο ενώνοντας τις δυνάμεις μας».

Ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε μάλιστα στον κ. Γιαννόπουλο επιγραμματικά το κοινωνικό έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

-Αξιοποιήσαμε περισσότερα από 200 εκ. ευρώ για να στηρίξουμε τα παιδιά και τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

-Παρέχουμε υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως τα παιδιά σε κίνδυνο, έχοντας υποστηρίξει μέχρι σήμερα περισσότερα από 3.100 παιδιά και εφήβους.

-Χρηματοδοτούμε τη λειτουργία επτά ξενώνων φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, που έχουν φιλοξενήσει περισσότερες από 3.500 γυναίκες και παιδιά.

-Χρηματοδοτούμε τη λειτουργία του Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων και του Υπνωτηρίου Αστέγων, με περισσότερους από 2.600 συμπολίτες μας να έχουν κάνει χρήση αυτών των δομών.

-Δημιουργήσαμε 14 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, καθώς και 12 Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

-Δημιουργήσαμε 38 Κέντρα Κοινότητας, ένα σε κάθε Δήμο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που ήδη έχουν 100.000 ωφελούμενους συμπολίτες μας.

-Χρηματοδοτούμε τη λειτουργία 19 κοινωνικών παντοπωλείων, 15 κοινωνικών φαρμακείων και έξι κοινωνικών συσσιτίων.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης, «στο νέο ΕΣΠΑ έχουμε εξασφαλίσει διπλάσια χρηματοδότηση για τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, με πόρους που θα αγγίξουν συνολικά τα 400 εκατομμύρια ευρώ».

Πηγή ΠΚΜ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος