Ανακοίνωση του Χαρίσειου Γηροκομείου για τα κρούσματα κορονοϊού σε ηλικιωμένους

Ανακοίνωση εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του “Χαρίσειου” Γηροκομείου της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε ηλικιωμένους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, την περασμένη Κυριακή 28 Φεβρουαρίου διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ηλικιωμένος, λόγω απώλειας συνείδησης χωρίς κανένα σύμπτωμα που να παραπέμπει σε covid -19. Κατά τον έλεγχο στον οποίο υπεβλήθη, το μοριακό τεστ βγήκε θετικό.

«Το προσωπικό του Χαρισείου Γηροκομείου που ήρθε σε επαφή με τον ηλικιωμένο, την Δευτέρα υποβλήθηκε σε μοριακό τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο. Τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΔΣ.

Χθες, Τρίτη 2/3/2021, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένος έλεγχος όλου του προσωπικού του ιδρύματος από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ με rapid test. Τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά.

«Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε όμως την ίδια μέρα και στους γηροκομουμένους εντοπίστηκαν 4 κρούσματα, όλα ασυμπτωματικά. Ακολουθώντας το σχετικό πρωτόκολλο, οι ηλικιωμένοι αυτοί απομονώθηκαν στην ειδική πτέρυγα αυξημένης φροντίδας πάντα σε αγαστή συνεργασία και συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι υπόλοιπες πτέρυγες του Χαρίσειου λειτουργούν κανονικά.

Σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα διενεργήσει μοριακό έλεγχο σε συνολικά 150 άτομα, τρόφιμους και προσωπικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος