Αναφορά του Μπ. Ομπάμα στο πολύνεκρο ναυάγιο σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Πύλου

Στις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΠΙΣΝ ο Μπαράκ Ομπάμα.

O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θέλοντας να υπογραμμίσει τις ανισότητες που υπάρχουν στην κοινωνία, έφερε ως παράδειγμα αυτό που συμβαίνει αυτή την εβδομάδα, με την υπόθεση των αγνοουμένων κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού και την κάλυψη του ναυαγίου που σημειώθηκε σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Πυλου. Όπως είπε «υπάρχει ένα υποβρύχιο που παίρνει λεπτό προς λεπτό κάλυψη σε όλο τον κόσμο. Και είναι κατανοητό, γιατί προφανώς όλοι θέλουμε και προσευχόμαστε να διασωθούν αυτοί οι άνθρωποι. Αλλά είναι γεγονός ότι αυτό πήρε πολύ περισσότερη προσοχή από 700 ανθρώπους που πνίγηκαν», σημείωσε.

Ο κ. Ομπάμα σημείωσε πωςτο υπάρχον περιβάλλον των μέσων ενημέρωσης δυσκολεύει πολύ περισσότερο να ζήσουμε δίπλα-δίπλα, ελεύθερα και να ακούσουμε ο ένας τον άλλον. Όπως ανέφερε άλλωστε, αυτό είναι κάτι που είδε να γίνεται κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του, καθώς η ψηφιακή εποχή προέκυψε παράλληλα.

Αναφέρθηκε ακόμη στην παραπληροφόρηση και χειραγώγηση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που υπονομεύει σε τεράστιο βαθμό τη δημοκρατία και τόνισε την ανάγκη να βρούμε νέους τρόπους να εκπαιδεύσουμε τους νέους μας, ώστε να είναι σε θέση να διακρίνουν την αλήθεια από το ψέμα και να αναζητήσουν προοπτικές και απόψεις που δεν συμφωνούν με τις δικές τους.

«Μια από τις ειρωνείες της παγκοσμιοποίησης και της τεχνολογίας, είναι ότι αν έχεις ιδιαίτερο ταλέντα, αν είσαι ιδιαίτερα επιτυχημένος, έχεις μια παγκόσμια αγορά. Αλλά αυτό που έκαναν επίσης, είναι να καταστήσουν πολύ περισσότερους ανθρώπους, εργαζόμενους που είναι λιγότερο εύκολο να μετακινηθούν, να έχουν λιγότερη επιρροή και να παίρνουν μικρότερο μερίδιο από την πίτα από ποτέ».

«Αυτό δημιουργεί διαφορές που είναι πιο δύσκολο να γεφυρωθούν για τη δημοκρατία. Το κάνει πιο δύσκολο εντός των εθνών και το κάνει πιο δύσκολο μεταξύ των εθνών. Έχει γίνει πιο δύσκολο να γεφυρώσεις τις διαφορές», επεσήμανε. Σημαντικό πρότζεκτ για τη δημοκρατία μας, είναι το πώς να εντάξεις αυτούς που έχει αφήσει πιο πίσω η παγκοσμιοποίηση, τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος