Αναδίπλωση Τραμπ: Καταδίκη του ρατσισμού μετά την κατακραυγή για το Σάρλοτσβιλ (video)

Σε νέες δηλώσεις με στόχο την εκτόνωση της έντασης που προκάλεσε η στάση ανοχής του προς τους ακροδεξιούς που βύθισαν στο πένθος το Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνιας, προχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά τις ισχυρές πιέσεις τόσο από τους δημοκρατικούς όσο και από τους ρεπουμπλικάνους, καταδίκασε τις οργανώσεις ακροδεξιών, μεταξύ αυτών νεοναζιστές και μέλη της Κου Κλουξ Κλαν οι οποίοι πρωτοστάτησαν στα βίαια επεισόδια του Σαββατοκύριακου, που είχαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια 32χρονη διαδηλώτρια, την οποία στόχευσε με το αυτοκίνητό του ένας 20χρονος ακροδεξιός.

«Ο ρατσισμός είναι σατανικός και αυτοί που προκαλούν βίαια επεισόδια στο όνομά του είναι εγκληματίες και τραμπούκοι, συμπεριλαμβανομένων της ΚΚΚ, των νεοναζί, των οπαδών της ανωτερότητας της λευκής φυλής και άλλων οργανώσεων μίσους που απεχθάνονται όλα όσα εμείς οι Αμερικανοί αγαπάμε», τόνισε ο Τραμπ σε μια δήλωση που έκανε από τον Λευκό Οίκο.

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είπε επίσης ότι όσοι διαπράττουν βίαιες ενέργειες εξαιτίας της μισαλλοδοξίας θα λογοδοτήσουν, ενώ υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου δεν θα φεισθούν κανενός μέσου που διαθέτουν για να υπερασπίσουν και να προστατεύσουν τους Αμερικανούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ