Ανάχωμα στη διασπορά της Όμικρον τα δύο self tests- Μεγάλο ποσοστό πολιτών δεν πήγε να τα πάρει από τα φαρμακεία

Array

Ως ανάχωμα στη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον αναμένεται να λειτουργήσουν τα 2 επιπλέον self tests που θα δίνονται από σήμερα Τετάρτη 22 έως και τις 31 Δεκεμβρίου, σε όλους τους πολίτες άνω των 5 ετών, με ισχυρή σύσταση να πραγματοποιηθούν πριν από το εορταστικό τραπέζι ή την έξοδο για Χριστούγεννα αλλά και μετά την Πρωτοχρονιά.

Η κυβέρνηση είχε ήδη προμηθεύσει δύο self tests πριν ληφθούν τα τωρινά μέτρα. Ωστόσο, μεγάλο ποσοστό πολιτών, δεν πήγε να τα πάρει από τα φαρμακεία για να τα χρησιμοποιήσει.

Ήδη στο μεταξύ, κυβέρνηση και ειδικοί επεξεργάζονται σχέδιο για νέα μέτρα που θα θωρακίσουν τη χώρα στο ενδεχόμενο μεγάλης διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον, μετά τις γιορτές και αφορούν επέκταση τηλεργασίας και ρυθμίσεις ωραρίων σε εστίαση και διασκέδαση. Πάντως, η κυβέρνηση απορρίπτει το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μετά τις γιορτές, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν τέτοιες εισηγήσεις.

Σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι στην αγορά και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά τη διάρκεια των εορτών για την τήρηση των μέτρων, όπου περίπου 10.000 αστυνομικοί, θα βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους.

Στο μεταξύ, ομπρέλα προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό έναντι όσων απειλούν ή καταθέτουν αβάσιμες μηνύσεις, βάζει με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, το Υπουργείο Υγείας.

Η τροπολογία προβλέπει την αστική και ποινική προστασία των γιατρών, έναντι αβάσιμων μηνύσεων, κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους σε ασθενείς που πάσχουν αποκλειστικά από την covid-19.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΟΦΙΑΛΑΚΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος