Άμεσος ο εντοπισμός υπέρβαρων φορτηγών που κινούνται στην Εγνατία Οδό

Σε λειτουργία τέθηκε για πρώτη φορά σήμερα η γεφυροπλάστιγγα που εγκατέστησε η Εγνατία οδός στα διόδια Μαλγάρων. Φορτηγά ελέγχονται για το βάρος τους και όταν διαπιστώνεται ότι είναι υπέρβαρα επιβάλλονται πρόστιμα από την τροχαία.

Η λειτουργία της γεφυροπλάστιγγας στα Μάλγαρα θα λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα. Στόχος είναι οι έλεγχοι για υπέρβαρα φορτηγά και η πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, όπως και η προστασία του οδικού δικτύου.

Είναι η πρώτη πιστοποιημένη γεφυροπλάστιγγα που μπορεί να ζυγίζει φορτηγά εν κινήσει. Παρόμοιες έχουν εγκατασταθεί σε άλλα επτά σημεία, στον άξονα της Εγνατίας Οδού.

Μέχρι σήμερα οι αστυνομικοί εντόπιζαν κατ’ εκτίμηση τα φορτηγά που μπορεί να ήταν υπέρβαρα και τα οδηγούσαν στη λαχαναγορά ή μέσα στα Μάλγαρα, με αποτέλεσμα λόγω της καθυστέρησης να ελέγχεται ένα φορτηγό στη βάρδια.

Πλέον τα φορτηγά ζυγίζονται εν κινήσει, περνώντας πάνω από τη γεφυροπλάστιγγα, και  αν εντοπιστεί κάποιο υπέρβαρο η τροχαία βεβαιώνει αμέσως την παράβαση.

Από τους πρώτους ελέγχους εντοπίστηκαν δύο φορτηγά που ήταν υπέρβαρα. Τα πρόστιμα είναι τσουχτερά ενώ προβλέπεται και αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας.

Ρεπορτάζ: Κώστας Καντούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος