Αμερικανίδα δημοσιογράφος συνελήφθη στην Τουρκία

Για «παραβίαση στρατιωτικής ζώνης» συνελήφθη Αμερικανίδα δημοσιογράφος στις αρχές Αυγούστου στην Τουρκία, μετά τη φυγή της από τη Συρία, δήλωσαν την Τετάρτη Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Η Λίντσεϊ Σνελ συνελήφθη την 6η Αυγούστου, ενώ Αμερικανοί διπλωμάτες μπόρεσαν να την επισκεφθούν την 26η Αυγούστου, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι.

Σύμφωνα με βιογραφικές πληροφορίες που έχει αναρτήσει η ίδια στο twitter, η δημοσιογράφος έχει την έδρα της στην Κωνσταντινούπολη και δουλεύει με το κομμάτι για διάφορα δυτικά ΜΜΕ, όπως τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα MSNBC και ABC, ή ο ιστότοπος Vice News.

Στον Facebook η δημοσιογράφος αναφέρει ότι κατάγεται από τη Ντεϊτόνα Μπιτς της Φλόριντας και ότι πήρε το πτυχίο της από το πανεπιστήμιο της Φλόριντας το 2005. Είναι μουσουλμάνα και φοράει μαντίλα σε πολλές φωτογραφίες της που είναι αναρτημένες στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Στις τελευταίες δημοσιεύσεις της στο twitter και το Facebook, με ημερομηνία 5η Αυγούστου, η Σνελ ανέφερε ότι φυλακίστηκε για δέκα ημέρες από τζιχαντιστές του Μετώπου Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νούσρα) στη Συρία πριν διαφύγει με τη βοήθεια «ενός γενναίου άνδρα με μοτοσικλέτα».

Στη σελίδα της στο Facebook αναφέρει ότι μπόρεσε να καταγράψει την αιχμαλωσία της καθώς οι δεσμώτες της την άφησαν να κρατήσει το κινητό της τηλέφωνο: «είναι μια απίστευτη ιστορία», υποστηρίζει.

Δεν κάνει καμιά αναφορά στην επιστροφή της την Τουρκία.

Η Σνελ «έχει συλληφθεί στην Τουρκία», είπε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. «Εξ όσων αντιλαμβάνομαι, επέστρεψε στην Τουρκία από τη Συρία και κρατείται αυτή τη στιγμή σε μια φυλακή στην επαρχία Χατάι».

«Διώκεται για παραβίαση στρατιωτικής ζώνης, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για τους λόγους που είχε πάει στη Συρία», πρόσθεσε ο Κίρμπι.

Η Χατάι είναι μια επαρχία της νότιας Τουρκίας, απέναντι από τo Χαλέπι, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη αιματηρές συγκρούσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος