Αλλάζουμε την εικόνα- Πρόσωπα γυναικών που υπέστησαν βία

Με σύνθημα «η εικόνα πρέπει ν’ αλλάξει! Ας προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε όλοι μαζί», 21 γυναίκες φωτογράφοι αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για να ενισχύσουν το Κέντρο Γυναικείων Ερευνών και Μελετών «Διοτίμα». Οι γυναίκες υφίστανται φυσική, σεξουαλική και ψυχολογική βία, τόσο στο οικογενειακό όσο και στο εργασιακό τους περιβάλλον. Η έμφυλη βία και η  κατάχρηση εξουσίας, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό κοινό σημείο αναφοράς για πολλές γυναίκες, έως πρότινος αποσιωπούνταν από την ελληνική κοινωνία, που έκρυβε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί.

Οι φωτογράφοι Μαρία Καρκανάκη, Χλόη Πίσσα και Αθανασία Παπαδοπούλου συμμερίζονται τον φόβο και την αγανάκτηση των γυναικών, συμπαραστέκονται, προσφέροντας το ελάχιστο για ένα μεγάλο σκοπό: να ακουστεί η φωνή των θυμάτων. Οι 21 γυναίκες δώρισαν 21 αντίτυπα από κάθε έργο τους στο Κέντρο «Διοτίμα», το οποίο τις προσφέρει έναντι 20 ευρώ το ένα, προκειμένου να έχει τους οικονομικούς πόρους για να παρέχει νομική και ψυχολογική στήριξη στις γυναίκες που πέφτουν θύματα κακοποίησης. Η πρωτοβουλία τους έχει πρακτικό, αλλά κυρίως συμβολικό χαρακτήρα.

Η φωτογραφική δράση συμπαράστασης, που ξεκίνησε την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου θα συνεχιστεί έως τις 13 Μαρτίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο, https://www.wechangethepicture.com/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ