Αλλαγή σκυτάλης στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών

Την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γενική υβριδική συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών.

Όπως ανέφερε στη “Φωνή της Ελλάδας“, το παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών κ. Μανόλης Κουγιουμουτζής, “κάθε τρία χρόνια, το προεδρείο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών “αλλάζει χέρια”. Από το 2017 μέχρι σήμερα, η Ευρώπη ήταν στο “τιμόνι”. Την Παρασκευή 6 Αυγούστου, θα δώσουμε τη σκυτάλη στους Κρήτες της Αυστραλίας. Ήδη έχει προταθεί ως νέος πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης, Ιωάννης Νικολακάκης“.

Η ετήσια συνέλευση των απανταχού Κρητών, όπως ανέφερε ο κ. Κουγιουμουτζής, θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων, ελάχιστοι αντιπρόσωποι των κρητικών ομογενειακών φορέων θα συμμετέχουν με φυσική παρουσία. Θα μπορούν να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν το συνέδριο διαδικτυακά όσοι ενδιαφέρονται εδώ

O κ. Κουγιουμουτζής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρώτο παγκόσμιο συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Κυριακή 1.8.21 και απηύθυνε πρόσκληση και στα υπόλοιπα τριτοβάθμια εθνικοτοπικά όργανα της Ομογένειας να συμμετέχουν.

“Μέσω της “Φωνής της Ελλάδας” του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, αισθανόμαστε συνδεδεμένοι και όχι αποκομμένοι από την πατρίδα μας. Όταν εγκαταλείπεις την πατρίδα σου, γεννιέται μια μεγαλύτερη αγάπη για το χώμα που σε γέννησε που σε ανέθρεψε” δήλωσε ο κ. Κουγιουμουτζής και συμπλήρωσε ότι “το μεγάλο στοίχημα είναι η προσέλκυση των νέων και η μεταλαμπάδευση των ελληνικών αξιών, της παράδοσης, της γλώσσας και της κουλτούρας στις νέες γενιές. Στους νέους που έχον καταγωγή ελληνική αλλά που δεν έχουν δει την Ελλάδα ποτέ από κοντά.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος