Αλιβέρι – Βόλος: Αναταραχή στον οικισμό Ρομά – Αστυνομικός πυροβόλησε κατά ανηλίκου

Πυρ κατά ανήλικου οδηγού Ρομά, άνοιξαν αστυνομικοί, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στο Αλιβέρι, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, γιατί δεν σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν 5 ανήλικοι συνολικά, ηλικίας από 7 έως 16 ετών. Αλιβέρι – Βόλος: Αναταραχή στον οικισμό Ρομά – Αστυνομικός πυροβόλησε κατά ανηλίκουΣύμφωνα με την Πανθεσσαλική Ένωση Ρομά Χωρίς Σύνορα, ο 16χρονος γλίτωσε την σφαίρα του αστυνομικού, από καθαρή τύχη, καθώς σκόνταψε και έπεσε κάτω.
Για εκπυρσοκρότηση του όπλου κάνει λόγο ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας, Μίλτος Αλεξάκης, ωστόσο εναντίον του νεαρού αστυνομικού σχηματίζεται δικογραφία και διατάχθηκε ΕΔΕ. «Θέλουμε από τη δικαιοσύνη να τιμωρηθεί ο αστυνομικός. Δεν θα επιτρέψω όμως, επεισόδια» δηλώνει από την πλευρά του, ο πρόεδρος του οικισμού Ρομά Αλιβερίου, Παναγιώτης Μελέτης, ενώ και από την ηγεσία της Αστυνομίας, γίνονται ενέργειες ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση που υπήρξε χθες το πρωί, όταν αθίγγανοι κατευθύνθηκαν προς το αστυνομικό μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Πανθεσσαλικής Ένωσης Ρομά Χωρίς Σύνορα Παναγιώτης Χαρίτος, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, υποστηρίζει ότι “τα κίνητρα του Αστυνομικού ήταν ρατσιστιικά ο μαθητής που οδηγούσε το αυτοκίνητο του πατέρα του και είχε  επιβάτες επίσης ανήλικους μαθητές, καθαρά από τύχη δεν σκοτώθηκε από την σφαίρα του αστυνομικού, αφού την ώρα εκείνη σκόνταψε και αυτό τον γλίτωσε”.

Εμείς ζητάμε να μην κουκουλωθεί η υπόθεση και να σταματήσουν τα ρατσιστικά φαινόμενα που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε όλη την Ελλάδα- θυμηθείτε την πρόσφατη δολοφονία στον Ασπρόπυργο. Αν δεν γίνουν όλες οι ενέργειες για να αποδοθεί δικαιοσύνη, αν δεν τεθεί σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που πυροβόλησε, τότε θα κάνουμε πανελλαδική κινητοποίηση για τα δικαιώματά μας”, κατέληξε ο κ. Χαρίτος

Στο μεταξύ το θέμα έχει λάβει πανελλήνια διάσταση, αλλά και πολιτικές διαστάσεις.  Ήδη υπάρχει παρέμβαση από το ΚΚΕ, Αλιβέρι – Βόλος: Αναταραχή στον οικισμό Ρομά – Αστυνομικός πυροβόλησε κατά ανηλίκουθέτοντας ευθέως το ερώτημα γιατί απέκρυψε η Αστυνομία τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κατά την καταδίωξη των νεαρών ανήλικων αθιγγάνων,  αλλά και το ΜΕΡΑ25 που θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στη Βουλή.

Η Ανακοίνωση του ΚΚΕ

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κάνει λόγια για σοβαρό περιστατικό πυροβολισμών από την αστυνομία στον συνοικισμό Ρομά στο Αλιβέρι και πιο συγκεκριμένα αναφέρει: 

Αλιβέρι – Βόλος: Αναταραχή στον οικισμό Ρομά – Αστυνομικός πυροβόλησε κατά ανηλίκου“Η χτεσινή καταδίωξη και οι πυροβολισμοί της αστυνομίας στο συνοικισμό Ρομά στο Αλιβέρι προκαλούν πολλά ερωτηματικά και την δικαιολογημένη οργή των Ρομά της περιοχής μας και πανελλαδικά. Ακόμα περισσότερους προβληματισμούς δημιουργεί το γεγονός ότι το περιστατικό δόθηκε στη δημοσιότητα από τους ίδιους τους συλλόγους Ρομά, μιας και το σοβαρό γεγονός των πυροβολισμών εναντίον του ανήλικου οδηγού του αυτοκινήτου σε κατοικημένη περιοχή αποσιωπήθηκε αρχικά από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας που έκανε απλά λόγο για «καταδίωξη ανήλικου χωρίς δίπλωμα» και τη σύλληψή του. Τα γεγονότα του Σαββάτου έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά αντίστοιχων περιστατικών που αφορούν τη χρήση των όπλων από την αστυνομία, σε συνθήκες γενικότερης έντασης της καταστολής και εντείνουν την δικαιολογημένη ανησυχία και ανασφάλεια. Το υπουργείο και η κυβέρνηση πρέπει να δώσουν σαφέστατες απαντήσεις για το γεγονός και τις συνθήκες που οδήγησαν τους αστυνομικούς να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους και γενικότερα για τις οδηγίες που έχουν δοθεί σε σχέση με την τήρηση των κανόνων εμπλοκής”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος