Αλεξίπτωτο θαλάσσης: Τα μέτρα ασφαλείας και οι κανονισμοί – Ο εκπρόσωπος του υπ. Ναυτιλίας εξηγεί

Array

Τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια ενός θαλάσσιου σπορ φέρνει στο προσκήνιο ο τραγικός θάνατος μιας 62χρονης Ελληνίδας, η οποία έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης στα Σύβοτα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νίκος Κοκκάλας εξήγησε τι θα πρέπει να προσέξουν τόσο εκείνοι που επιλέγουν να κάνουν αλεξίπτωτο θαλάσσης, όσο και εκείνοι που το έλκουν.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, όποιος μισθώνει ένα αλεξίπτωτο θαλάσσης πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να γνωρίζει κολύμβηση.

Εκείνος που έλκει το αλεξίπτωτο θαλάσσης θα πρέπει να έχει συγκεκριμένα έγγραφα όπως άδεια προπονητή ή πτυχίο με εξειδίκευση στο κομμάτι αυτό. Παράλληλα, είναι υποχρεωμένος να ενημερώνεται για τον καιρό, καθώς για να επιτραπεί το σπορ, θα πρέπει η ένταση του ανέμου να μην ξεπερνά τα 5 μποφόρ.

Ο κ. Κοκκάλας σημείωσε ακόμα ότι πριν την έλξη πρέπει να γίνει έλεγχος του εξοπλισμού, όπως έλεγχος πρέπει να γίνεται και σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Έλεγχος όμως πραγματοποιείται και από το υπουργείο όταν δίνεται άδεια για πρώτη φορά, είτε για τις ανανεώσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος