Αλ. Τσίπρας: Απάντηση στον σχολικό εκφοβισμό το δημοκρατικό σχολείο

“Ο σχολικός εκφοβισμός αποτελεί πρωτίστως κοινωνικό πρόβλημα”, επισημαίνει με ανάρτησή του στο twitter o πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η απάντηση είναι «το σχολείο που εστιάζει στην καλλιέργεια του σεβασμού, της ενσυναίσθησης, της αλληλεγγύης και της συμμετοχής στην κοινοτική και δημόσια ζωή» και προσθέτει ότι «το σχολείο πρέπει να μπορεί να διασφαλίσει την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και την προαγωγή των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των παιδιών».

Αναφέρει ότι «οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Παιδείας, όπως η θεματική εβδομάδα, το νέο Πλαίσιο οργάνωσης Σχολικής Ζωής και οι νέες δομές συμβουλευτικής και υποστήριξης των σχολικών μονάδων, βοηθούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος» και επίσης, «μια σειρά από πολιτικές επιλογές, που υλοποιήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, όπως η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και η ένταξη των προσφυγόπουλων στις εκπαιδευτικές δομές, είχαν σαν στόχο να ενδυναμώσουν όσους μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού ή να βρεθούν στο στόχαστρο ισχυρότερων κοινωνικών ομάδων».

«Η 6η Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, αποτελεί την υπενθύμιση αλλά και την προτροπή προς όσες και όσους έχουν πέσει θύματα, να βρουν το θάρρος να μιλήσουν. Πολιτεία και σχολική κοινότητα δημιουργούμε τις συνθήκες, ώστε όταν το κάνουν, να εισακούονται. Η απομόνωση επιτείνει το πρόβλημα. Ο διάλογος οδηγεί σε λύση» καταλήγει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος