Αλ. Μαρτίνου για την «Κιβωτό του Κόσμου»: Να έρθει ο κόσμος πίσω – Με τη βοήθειά τους τα παιδιά θα παραμένουν μέχρι την ενηλικίωση

Σύνοψη
  • Η Κιβωτός του Κόσμου είναι ο πρώτος οργανισμός πανελλαδικά, που αδειοδοτείται σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο για την Παιδική Προστασία
  • Η Κιβωτός του Κόσμου έχει αδειοδοτήσει συνολικά 3 Μονάδες Παιδικής Προστασίας στην Αθήνα, τον Βόλο, και την Καλαμάτα

Η πρόεδρος του διοικητικού Συμβουλίου της «Κιβωτού του Κόσμου» Αλεξάνδρα Μαρτίνου μίλησε στις «Συνδέσεις» για το σπουδαίο έργο της οργάνωσης και τα σχέδια για το μέλλον με αφορμή τα εγκαίνια της νέας μονάδας της «Κιβωτού» στην Αττική που αδειοδοτήθηκε βάσει του καινούργιου νόμου. Η συγκεκριμένη Μονάδα αποτελεί το έβδομο «Σπίτι Φιλοξενίας» της Κιβωτού του Κόσμου στην επικράτεια. Φιλοξενεί 8 εφήβους ηλικίας 13-18 ετών σε έναν πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο χώρα.

«Είναι ένας νόμος αρκετά αυστηρός που βάζει προδιαγραφές που να διασφαλίζουν μια πραγματικά σωστή οργάνωση δομής παιδικής προστασίας» τόνισε η κα Μαρτίνου. Στο μοντέρνο κτήριο στο κέντρο της Αθήνας που εγκαινιάστηκε χθες Πέμπτη (13/6) θα φιλοξενηθούν 10 παιδιά από απομακρυσμένες δομές.

«Αυτή τη στιγμή είναι εννέα και πιστεύουμε ότι είναι ένας καλός τρόπος να υπάρχει μια δομή στο κέντρο της Αθήνας που δεν υπήρχε, ούτως ώστε να έχουμε έναν άμεσο έλεγχο του τι γίνεται και μπορούμε όλοι εμείς και το διοικητικό συμβούλιο να επισκεπτόμαστε και να βλέπουμε τα παιδιά» σημείωσε η πρόεδρος του ΔΣ της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ερωτηθείς για το ποια προβλήματα αντιμετωπίζει η νέα διοίκηση μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους απάντησε ότι όλες οι δομές είναι στελεχωμένες αλλά χρειάζονται τον κόσμο κοντά τους. «Έχουμε φροντίσει να πάρουμε τις άδειες. Εκκρεμεί η άδεια στη δομή της Κόνιτσας και της Χίου. Οι εργαζόμενοι είναι όλοι επαγγελματίες της ψυχικής υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, ψυχίατροι. Έχουμε βάλει πρωτόκολλα και κανονισμούς που υπάρχουν και στο εξωτερικό. Η Κιβωτός δεν έχει κανένα πρόβλημα από πλευράς οργάνωσης και στελέχωσης», είπε.

Η κα Μαρτίνου εκανε έκκληση στον κόσμο να αγκαλιάσει ξανά τον φορέα λέγοντας ότι «το πρόβλημα της Κιβωτού είναι να έρθει ο κόσμος πίσω γιατί με τη βοήθειά του θα μπορέσουν να καλυφθούν λειτουργικά έξοδα και να μπορούν τα παιδιά να συνεχίσουν να παραμένουν μέχρι την ενηλικίωσή τους».

Τριάντα παιδιά έχουν δοθεί σε ανάδοχες οικογένειες

Κάνοντας έναν απολογισμό της δράσης της, ως μέλος της προσωρινής Διοίκησης της Κιβωτού του Κόσμου που ανέλαβε τον Νοέμβριο του 2022, είπε χαρακτηριστικά: «Κάναμε μια πλήρη αναδιοργάνωση από κομμάτια που έχουν σχέση με θέματα οικονομικά, λογιστικά, βιβλία, αναδιάρθρωση του προσωπικού, αδειοδοτήσεις. Κάναμε καταγραφή όλων των ακινήτων που είναι πολλά και βάλαμε και κάποιο πρόγραμμα υιοθεσίας και αναδοχή».

Μάλιστα, όπως είπε, η ίδια έχει υπογράψει γύρω στις 30 ανάδοχες υιοθεσίες. «Τα παιδιά αυτά πάνε βάσει του προγράμματος, σε κάποιες οικογένειες και είναι και πολλά παιδιά που έχουν επιστρέψει στη φυσική τους οικογένεια, εφόσον έχει κρίνει σχετικά η εισαγγελέας», ανέφερε η κα Μαρτίνου.

Όλοι όσοι θέλουν να στηρίζουν την Κιβωτό του Κόσμου μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο 19828. Με τα έσοδα από χορηγούς και από το κοινό η οργάνωση παιδικής προστασίας βοηθά, μεταξύ άλλων, τα παιδιά που βρίσκονται στην ηλικία 17 -18 ετών να ενταχθούν στο πρόγραμμα υποστηριζόμενης διαβίωσης προκειμένου να μάθουν να λειτουργούν σε ένα περιβάλλον που θα τους επιτρέπει να ενταχθούν στην κοινωνία.

Πηγή: Συνδέσεις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος