Ακραία πλημμυρικά φαινόμενα “δοκιμάζουν” περιοχές της χώρας

Array

Δύο μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές οι πυρόπληκτοι στη Βόρεια Εύβοια μετρούν ξανά τις πληγές τους τώρα από τις πλημμύρες.

Περισσότερο από 100 σπίτια πλημμύρισαν από τους τεράστιους όγκους νερού και γέμισαν από μεγάλες ποσότητες λάσπης στις περιοχές Αγία Άννα, Στροφυλιά, Αχλάδι, Κοτσικιά,  Ψαροπούλι.

Τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμα τους. Το καμένο δάσος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τους τεράστιους όγκους νερού. Από τους χειμάρρους υποχώρησε η άσφαλτος και καταστράφηκαν οδικές αρτηρίες από τις κατολισθήσεις.

Στο Άνω Πήλιο, στο Χωριό Μακρυράχη και στην παραλία του Χορευτού, οι δρόμοι μπαζώθηκαν από τα φερτά υλικά. Από το πρωί, εκσκαφικά μηχανήματα επιχειρούσαν  να απομακρύνουν πέτρες, λάσπη και κορμούς δέντρων. Σπίτια πλημμύρισαν και δέντρα έπεσαν πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Στο παραλιακό μέτωπο της Λάρισας στον Αγιόκαμπο και στη Βελίκα, τα νερά της βροχής εισχώρησαν σε περισσότερο από 30 σπίτια καταστήματα και ξενοδοχεία. Οι καλλιέργειες κάστανου καταστράφηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά.
Στη Χαλκιδική, στην κοινότητα Συκιά, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, λόγω των πλημμυρών σε κατοικίες και υπόγεια. Μηχανήματα απομάκρυναν τη λάσπη από τους δρόμους.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά, βροχές και καταιγίδες αναμένονται έως απόψε το βράδυ, κατά κύριο λόγο, σε Μακεδονία, Θράκη, Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο, Αιγαίο και Κρήτη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΛΤΕΚΗ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΟΥΛΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος