Άκης Σκέρτσος: “Οριζόντια μέτρα δεν θα ληφθούν ξανά για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι”

Array

4  self tests μπορούν να προμηθευτούν οι δικαιούχοι από σήμερα έως και τις 10 Ιουλίου από τα φαρμακεία. Δικαιούχοι είναι οι υπάλληλοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι υπάλληλοι του τουρισμού αλλά και όλοι οι νέοι 18 έως 30 ετών, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΦΣΘ, Γιώργο Κιοσέ, όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως και δεν έχουν περάσει 15 ημέρες, πρέπει να κάνουν τεστ.

Προτροπή προς τους ανεμβολίαστους να μην αφήσουν να περάσει ανεκμετάλλευτο το καλοκαίρι, απευθύνει ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, με δήλωση – ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οριζόντια μέτρα δεν θα ληφθούν ξανά για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι, όπως διαμηνύει, εξηγώντας ότι τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας στο μέλλον «θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα.

Ο κ. Σκέρτσος αναφέρει χαρακτηριστικά:

Οριζόντια περιοριστικά μέτρα προφανώς δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά. Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια. Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη”.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.

Τον εμβολιασμό υποδεικνύουν για ακόμη μία φορά οι επιστήμονες, ως τη μόνη λύση στο θέμα της πανδημίας αλλά και της μετάλλαξης Δ, η οποία τείνει να κυριαρχήσει σε πολλές χώρες.

Οι εμβολιασμοί έχουν φρενάρει, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ, όπως επισημαίνει ο πρόεδρός της, έχει αυξηθεί και η θετικότητα των περιστατικών.

Προσεχώς αναμένεται και η εισήγηση των επιστημόνων για τον εμβολιασμό των εφήβων, ηλικίας 15 έως 17 ετών. Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού αναμένεται να προχωρήσουν σε σύσταση για τον εμβολιασμό των παιδιών Λυκείου έναντι του κορονοϊού, όπως και των παιδιών με υποκείμενα νοσήματα, ηλικίας άνω των 12 ετών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος