Ακαθάριστο το ρέμα Γιάννουλης –Φαλάνης στην Λάρισα

Επανέλεγχο των υδάτων ενός καναλιού που περνάει δίπλα από το Δασοχώρι στην Λάρισα, ζητούν οι υπεύθυνοι του ΤΟΕΒ, καθώς θεωρούν ότι στον χώρο πέφτουν απόβλητα, που προκαλούν δυσοσμία.

Το αρδευτικό κανάλι που περνάει δίπλα από το Δασοχώρι στην Λάρισα κατά το παρελθόν λειτουργούσε ως αρδευτικό, αλλά όταν επιτεύχθηκαν διαφορετικοί τρόποι για το πότισμα των χωραφιών παρέμεινε και έκτοτε λειτουργεί ως χώρος εκροής υδάτων, προκειμένου να αποφεύγονται πλημμύρες.

Σύμφωνα με ορισμένους έχει εξελιχτεί σε χώρο απόρριψης τυροκομικών αποβλήτων από παρακείμενη επιχείρηση. Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων. Ο Σωτήρης Τζούφας αναφέρει ότι η επιχείρηση δεν ζήτησε άδεια από τον ΤΟΕΒ και συνεχίζει να ρίχνει στο ρέμα το νερό από τον βιολογικό της καθαρισμό. Μετά από διαμαρτυρίες διαφόρων και έπειτα από τους ελέγχους που διενήργησε η Περιφέρεια διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν λύματα στο κανάλι.

Στην ευθύνη του ΤΟΕΒ βρίσκονται περίπου 200 χλμ. αυλάκια και κανάλια, αλλά όπως λέει ο κ. Τζούφας δεν μπορεί να διαθέσει συνεργεία για να τα καθαρίζουν, όπως προφανώς είναι ο ρόλος του σε συνεργασία με την Περιφέρεια.

Από τα λεγόμενα του κ. Τζούφα συνάγεται πως το σημείο κλειδί της υποθέσεως είναι ότι  ο ΤΟΕΒ δεν εισπράττει ανταποδοτικά τέλη, με ότι σημαίνει αυτό. Ενδεχομένως κάποια φορολογική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, επιβάρυνση των κατοίκων με κάποια ειδικά τέλη, ή κάτι παρεμφερές.

Όπως παραδέχεται το πρόβλημα δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο κανάλι. Είναι γενικό και αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα το σημείο, που παρουσιάζει πρόβλημα, όπως και τα άλλα, φράζουν από κλαδιά, χώματα και ότι άλλο παρασύρεται από την βροχή, και προκαλεί στασιμότητα των υδάτων και δυσοσμία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος