Αιφνιδιαστική επίσκεψη Πούτιν σε Κριμαία και Μαριούπολη – Κίνηση απάντηση προς τη Δύση

Με επίσκεψη στην προσαρτημένη Κριμαία και στην κατεχόμενη Μαριούπολη απάντησε ο Β Πούτιν στο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, που εξέδωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Με επίσκεψη στην προσαρτημένη Κριμαία και στην κατεχόμενηΜαριούπολη -για πρώτη φορά μάλιστα τόσο κοντά στη γραμμή του μετώπου- απάντησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, που εξέδωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Κι όλα αυτά, την ώρα που μαίνονται σφοδρές μάχες στο ανατολικό μέτωπο του Ντονέτσκ. 

Σε μια επικοινωνιακή κίνηση με αποδέκτες στο εσωτερικό της Ρωσίας αλλά και στις χώρες της Δύσης το Κρεμλίνο δημοσίευσε βίντεο που δείχνει τον Ρώσο πρόεδρο να οδηγεί ο ίδιος όχημα κατευθυνόμενος προς τις προσαρτημένες περιοχές στην Ουκρανία.

Στην διάρκεια του αιφνιδιαστικού του ταξιδιού στην βομβαρδισμένη πόλη ο Πούτιν διακρίνεται να επισκέπτεται το κατεστραμμένο θέατρο της Μαριούπολης. Έπειτα, με στρατιωτικό ελικόπτερο μετέβη στη νότια Ρωσία όπου συναντήθηκε με τον διοικητή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Μια ημέρα πριν ο Ρώσος πρόεδρος είχε αιφνιδιαστικά επισκεφθεί και την Κριμέα για να τιμήσει την ένατη επέτειο από την προσάρτησή της από την Ρωσία.

Ρεπορτάζ: Ελένη Πετροπούλου, Άγις Μενούτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος