Αγρότες: Συμβολικός αποκλεισμός της Ε.Ο Αθηνών-Θεσσαλονίκης

Με παραταγμένα τα τρακτέρ στον κόμβο της Εθνικής Οδού, στη Νίκαια, οι αγρότες πραγματοποίησαν  συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου, προκειμένου να διατρανώσουν τα αιτήματά τους. Αγρότες από την Αργολίδα, συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ τους στην Εθνική οδό Ναυπλίου – Μυκηνών.

Οι αγρότες διεκδικούν:

Ανακούφιση από το υψηλό κόστος παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοίνωσε μέτρα στήριξης των αγροτών, ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς όμως να τους ικανοποιούν.
Οι αγρότες προειδοποιούν πως δεν πρόκειται να κάνουν πίσω μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.  Από αύριο, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, θα μπουν στον χορό των κινητοποιήσεων και οι αγρότες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΠΕΓΚΥ ΜΠΡΟΥΣΑΛΗ, ΜΑΝΙΑ ΓΚΟΥΣΙΑΡΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος