Άγραφα: Το τελευταίο προπύργιο των αληθινών φυσιολατρών

Τα Άγραφα είναι ένας ξεχωριστός εναλλακτικός προορισμός. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Καρδαμπίκη, είναι ένας τόπος γεμάτος παρθένες διαδρομές και από τα τελευταία προπύργια των βέρων φυσιολατρών, ωστόσο, το βασικό πρόβλημα είναι οι υποδομές. Οι κάτοικοι ζητούν να γίνουν δρόμοι άμεσα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, για να μένουν οι νέοι στην περιοχή και να μην αναγκάζονται να φύγουν για να βρουν δουλειά.

Δεν ξέρουμε αν όντως τα Άγραφα πήραν το όνομά τους από την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, όταν λόγω θέσης και χαρακτήρα των κατοίκων, η είσπραξη των φόρων ήταν αδύνατη, με αποτέλεσμα η περιοχή να μην καταγράφεται σε επίσημα έγγραφα. Το σίγουρο είναι πως ακόμα και σήμερα θα πρέπει να διασχίσει κανείς ένα άγριο τοπίο στην κοιλάδα του Αγραφιώτη ποταμού και να οδηγήσει σε χωματόδρομο για να φτάσει μέχρις εκεί.

Σύμφωνα με τον κ. Καρδαμπίκη, στα Άγραφα μπορεί να μην δει κανείς τα πεντάστερα ξενοδοχεία, ωστόσο, υπάρχουν λίγοι αλλά αξιοπρεπείς ξενώνες, υπέροχες ταβέρνες και παραδοσιακά καφενεία, ενώ οι ορειβάτες και οι εραστές του εναλλακτικού τουρισμού μπορούν να απολαύσουν το ράφτινγκ στον Ταυρωπό και το κανό καγιάκ στην τεχνητή Λίμνη Κρεμαστών. Ο επισκέπτης μπορεί ακόμη να συμμετάσχει σε γλέντια με τους ντόπιους και στα περίφημα πανηγύρια αλλά και να επισκεφθεί τις όμορφες εκκλησίες και τα μοναστήρια.

Όπως είπε ο δήμαρχος, τα τελευταία χρόνια, έχουν επισκεφθεί την περιοχή φοιτητές από την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Κροατία, οι οποίοι έχουν δηλώσει μαγεμένοι με την επιβλητική ομορφιά του τοπίου και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος