Αγιά Λάρισας: Οι αγρότες ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής και εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα

Αγρότες συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ τους στην πλατεία της Αγιάς Λάρισας. Ζήτησαν μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής και εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα, που δίνουν στους εμπόρους.

Η συγκέντρωση συνέπεσε χρονικά με την ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για αποζημίωση τριακοσίων ευρώ ανά παραγωγικό στρέμμα καλλιέργειας μήλου για την περιφερειακή ενότητα Λάρισας. Οι συγκεντρωμένοι ανέφεραν ότι είναι μία ανάσα, όμως συμπλήρωσαν ότι το χαμένο εισόδημά τους ξεπερνά κατά πολύ το ποσό που ανακοινώθηκε.

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν επίσης παραγωγοί από άλλες περιοχές, που ζήτησαν από το υπουργείο να ανακοινώσει άμεσα το ύψος της ήσσονος σημασίας αποζημίωσης για το μήλο και γι` αυτούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη είναι η διασταύρωση των στοιχείων, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα το υπουργείο να ανακοινώσει ανάλογες de minimis αποζημιώσεις για το μήλο στις ΠΕ Καστοριάς, Κοζάνης, Πιερίας, Φλώρινας και Μαγνησίας. Τις επόμενες κινήσεις τους θα συζητήσουν οι αγρότες την ερχόμενη Κυριακή, στη Νίκαια Λάρισας, στη συνέλευση που έχει συγκαλέσει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΠΗΓΗ: ΠΑΝΟΣ ΚΑΣΑΡΗΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΠΙΔΑ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος