Αφόρητη η ζέστη στη Θεσσαλονίκη-Έντονο το αίσθημα δυσφορίας

Array

Στο κόκκινο βρέθηκαν και σήμερα 4/8/2021, αρκετές περιοχές σε  όλη τη χώρα. Ο καύσωνας διαρκείας ταλαιπωρεί τους κατοίκους, με το αίσθημα δυσφορίας να είναι υψηλό, ειδικά στα αστικά κέντρα. Όλοι αναζητούν ανάσες δροσιάς σε κλιματιζόμενους χώρους και σκιερά μέρη.

Το θερμόμετρο στην Αττική άγγιξε σήμερα τους 42 βαθμούς, ενώ ρεκόρ θερμοκρασίας έπιασε χθες το απόγευμα 3/8/2021, η περιοχή του Δήμου Λαγκαδά στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Το θερμόμετρο έδειξε 47,1 βαθμούς Κελσίου.

Οι υγειονομικοί συμβουλεύουν τους πολίτες να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας. Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Εντωμεταξύ, σε οριακό σημείο βρίσκεται το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Το προσωπικό σε ΔΕΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ και λιγνιτικές μονάδες, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην υπάρξουν προβλήματα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ύφεση του καύσωνα αναμένεται το Σαββατοκύριακο, ωστόσο θα παραμείνει υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών.

Σε επιφυλακή παραμένουν οι αρμόδιες αρχές σε όλη τη χώρα, ενώ από τη γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας, έχουν δοθεί οδηγίες με απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές σε όλη τη χώρα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ, ΘΕΟΔΟΤΑ ΤΣΙΟΠΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος