Αφηγήσεις Ουκρανών μέσα από τα social media

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αποτελούν χρήσιμο εργαλείο στις διαδρομές των προσφύγων, καθώς μέσα από βίντεο και φωτογραφίες λαμβάνουν πληροφορίες για τις διαδρομές που ακολουθούν, επικοινωνούν με τις οικογένειές τους και καταγράφουν γεγονότα που εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, στον πόλεμο της Ουκρανίας και στις προσφυγικές ροές, που δημιούργησε, τα social media και κυρίως το Tik Tok χρησιμοποιούνται συστηματικά ως μέσο επικοινωνίας προκειμένου να αναδειχθούν μεταξύ άλλων οι ανθρώπινες ιστορίες της εμπόλεμης ζώνης.

Facebook, Twitter, Instagram και Tik Tok χρησιμοποιούνται τις τελευταίες ημέρες συστηματικά και στον πόλεμο της Ουκρανίας, ασκώντας μέσα από τα social media δημόσια διπλωματία, με στόχο να αναδειχθεί η ανθρώπινη πλευρά.

Τα social media δεν είναι νέο εργαλείο, καθώς χρησιμοποιήθηκαν σε μεγάλη κλίμακα στον πόλεμο της Συρίας. Πολίτες με τα κινητά τους τηλέφωνα αποτυπώνουν σε λίγα δευτερόλεπτα τη θηριωδία του πολέμου, αλλά και την καθημερινότητά τους στην εμπόλεμη ζώνη.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πληθώρα των καναλιών πληροφόρησης που δημιουργούν οι εφαρμογές των social media και η ευκολία καταγραφής γεγονότων μέσα από τα κινητά τηλέφωνα, δημιουργούν σημαντικά ζητήματα πληροφόρησης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος