Αεροπορική επιδρομή στη Λιβύη – Άμαχοι νεκροί και τραυματίες

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων πέντε ξένοι εργάτες, και άλλοι 35 τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε σήμερα εναντίον ενός εργοστασίου σε νότιο προάστιο της Τρίπολης, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας.

Τα θύματα κατάγονταν από την Αίγυπτο, το Μπαγκλαντές, τη Νιγηρία και τη Λιβύη. Σκοτώθηκαν σε ένα εργοστάσιο μπισκότων που επλήγη από την επιδρομή αυτή στην περιοχή Ουάντι Ράμπι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος, ο Αμίν αλ-Χασέμι.

Τα νότια προάστια της Τρίπολης αποτελούν το σκηνικό βίαιων συγκρούσεων από τον Απρίλιο, όταν ξεκίνησε η επίθεση του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ για την κατάληψη της λιβυκής πρωτεύουσας, έδρας της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

Ο Χασέμι πρόσθεσε πως 30 ξένοι εργάτες τραυματίστηκαν από την επιδρομή.

Οι δυνάμεις που είναι πιστές στην ΚΕΕ υποστήριξαν μέσω της σελίδας τους στο Facebook «μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων» ότι εξαπέλυσαν την επιδρομή, σε «υποστήριξη στον εγκληματία πολέμου Χάφταρ.”

Μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, η Λιβύη σπαράζεται από αδελφοκτόνες συγκρούσεις, όμως ορισμένες ξένες δυνάμεις κατηγορούνται ότι διεξάγουν έναν πόλεμο δι΄αντιπροσώπων μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο στρατάρχης Χάφταρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος