AEGEAN SEAL 22-ΙΙ: Οι ΟΥΚ εκπαιδεύουν ΗΑΕ και Αίγυπτο σε εξουδετέρωση νάρκες βυθού

Array

Από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου έως το Σάββατο 05 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η πολυεθνική άσκηση «AEGEAN SEAL 22-ΙΙ», στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Νοτίου Ευβοϊκού Κόλπου.

Η εν λόγω άσκηση διεξήχθη από τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Αρχηγείου Στόλου και είχε ως κύριο αντικείμενο τις επιχειρήσεις Ναρκοθηρίας σε ρηχά ύδατα (VSW) και Εξουδετέρωσης Ναρκών – Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών Μηχανισμών (EOD/C-IED). Στη συνεκπαίδευση συμμετείχαν Ομάδες Εξουδετέρωσης Ναρκών από το Πολεμικό Ναυτικό και το Ναυτικό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).

AEGEAN SEAL 22-ΙΙ: Οι ΟΥΚ εκπαιδεύουν ΗΑΕ και Αίγυπτο σε εξουδετέρωση νάρκες βυθού
DCIM100GOPROGOPR0694.JPG

H «AEGEAN SEAL» είναι άσκηση τύπου INVITEX που διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό, ενώ περιλαμβάνει τα ανωτέρω ειδικά εκπαιδευτικά αντικείμενα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση αυτόνομων υποβρυχίων οχημάτων (AUV) και σύγχρονων μέσων. Η διεξαχθείσα άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας, της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας του συμμετέχοντος προσωπικού.

AEGEAN SEAL 22-ΙΙ: Οι ΟΥΚ εκπαιδεύουν ΗΑΕ και Αίγυπτο σε εξουδετέρωση νάρκες βυθού

Tην Παρασκευή 04 Νοεμβρίου, ο Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ, μετέβη στην Ναυτική Βάση Νοτίου Ευβοϊκού (ΝΒΝΕ) όπου και παρακολούθησε την εξέλιξη της άσκησης. Eπίσης, την Πέμπτη 03 Νοεμβρίου, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας μετέβη στη Ναυτική Βάση Νοτίου Ευβοϊκού όπου ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της άσκησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος