Α. Ξανθός: Συστράτευση σε ένα ισχυρό υγειονομικό, κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο που θα υπερασπιστεί το ΕΣΥ

Τη συμμετοχή όλων στα συλλαλητήρια για την υπεράσπιση του ΕΣΥ ζητά με ανακοίνωση του ο επικεφαλής το Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός .

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και οι άνθρωποι του δίνουν αυτή την περίοδο μια άνιση μάχη με την πανδημία, σε συνθήκες αποδιοργάνωσης των νοσοκομείων και εξουθένωσης του προσωπικού, με λιγότερες δυνάμεις, με μια κυβέρνηση που έχει αφήσει  το ΕΣΥ χωρίς την παραμικρή στήριξη. Και, κυρίως, με μια κυβέρνηση που ανοικτά δηλώνει πως στόχος της είναι η απαξίωση και συρρίκνωση δημόσιων δομών υγείας για να υλοποιηθεί  το σχέδιο των ΣΔΙΤ και της ιδιωτικοποίησης των «φιλέτων» του ΕΣΥ.

Αναφέρει επίσης ο κ. Ξάνθος  ότι η κυβέρνηση με το σχέδιο της για το «Νέο ΕΣΥ» και ο Υπουργός Υγείας επιχειρούν να δώσουν τη «χαριστική βολή»  στη δημόσια περίθαλψη.

Η αυριανή κινητοποίηση και τα συλλαλητήρια υπέρ του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που διοργανώνουν φορείς των υγειονομικών και της κοινωνίας, είναι σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση τονίζεται την ανακοίνωση που καλεί όλους τους πολίτες που αντιλαμβάνονται την αξία των δημόσιων δομών υγείας, να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις αυτές και σε όσες οργανωθούν στο μέλλον.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος