Α. Ξανθός στο Πρώτο: Οι ιδεολογικά αντιεμβολιαστές είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας με σκοταδιστικό πρόσημο (audio)

«Αν πάμε σε μια γραμμή γενικευμένης υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, δεν θα πείσουμε τους καλόπιστα δύσπιστους και επιφυλακτικούς και αντιθέτως θα ενισχύσουμε πάρα πολύ το επιχείρημα και την ρητορική των ιδεολογικά αντιεμβολιαστών, οι οποίοι είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας που δυστυχώς αποκτά αυτή την περίοδο και λόγω αυτών των χειρισμών, επιρροή, οργανώνεται και βεβαίως έχει ένα πολύ σκοταδιστικό, αντιεπιστημονικό και ακροδεξιό πρόσημο, αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν», ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, και τον Θωμά Σίδερη, ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

Η συνολική διαχείριση εκ του αποτελέσματος κρίνεται αποτυχημένη, είπε ο κ. Ξανθός. «Το είδαμε και στο 2ο και στο 3ο κύμα και βλέπουμε ότι και τώρα που έχουμε μπει στο 4ο  πανδημικό κύμα με την πολύ απειλητική επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα και με την αναζωπύρωση εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου των κρουσμάτων, η συνολική προσπάθεια που έγινε δεν θωράκισε ούτε το σύστημα υγείας ούτε την οικονομία και το πολύτιμο τουριστικό μας προϊόν και δημιούργησε έναν εφησυχασμό στην κοινωνία. Θεωρώ ότι ακόμα και η ορολογία της «επιχείρησης ελευθερία» ήταν άστοχη και δημιούργησε προσδοκίες που δεν μπορούσαν να επιβεβαιωθούν. Πέρασε η αίσθηση ότι το εμβόλιο είναι ένα διαβατήριο ελευθερίας. Αποδεικνύεται από τα πράγματα ότι δεν ισχύει αυτό. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το εμβόλιο προφυλάσσει, είναι σημαντικότατη παρέμβαση, και ατομικής και συλλογικής προστασίας, προφυλάσσει από σοβαρή νόσηση, αλλά δεν αποτρέπει την πιθανότητα ένας εμβολιασμένος να νοσήσει, ηπιότερα από τους μη εμβολιασμένους, αλλά και όμως και να μεταδώσει».

Η υπόθεση της υποχρεωτικότητας πρέπει να προσεγγιστεί με πολύ προσεκτικό τρόπο, ανέφερε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. «Κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα διαφωνήσει ότι ορισμένα επαγγέλματα, ορισμένες δραστηριότητες και υπηρεσίες πρέπει να παρέχονται από εμβολιασμένο προσωπικό. Έχει σημασία ο τρόπος που θα γίνει αυτό. Η κυβέρνηση επέλεξε μια αυταρχική γραμμή απειλής και τιμωρίας που προκαλεί περαιτέρω ανασφάλεια σε ευρύτερα κομμάτια της κοινωνίας για την δουλειά και το εισόδημά τους. Αυτό είναι δυσανάλογο του προσδοκώμενου οφέλους, γι’ αυτό και δεν πείθει».

Καταλήγοντας είπε πως χρειάζεται μια προσπάθεια διασφάλισης συναινέσεων κοινωνικών, και πολιτικών, συστράτευση ευρύτερα της κοινωνίας, «για να καλύψουμε το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού και πρέπει να υπερβούμε το 80%, άρα ο δρόμος είναι μακρύς».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος