Α. Ξανθός στο Πρώτο για το σ/ν του Υπ. Υγείας: Είναι πολιτική επιλογή για να δοθεί ζωτικός χώρος στον επιχειρηματικά οργανωμένο ιδιωτικό τομέα υγείας (audio)

«Είναι μια τεράστια ανατροπή αυτό το οποίο επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση, πριν καλά καλά περάσει η μπόρα της πανδημίας» ανέφερε σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, ο Ανδρέας Ξανθός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Με τούτα και μ’ εκείνα» με τον Φώτη Παπούλια.

«Αντί να γίνει μια επουλωτική παρέμβαση στο σύστημα υγείας, εντελώς αναγκαία σήμερα», προσέθεσε ο κ. Ξανθός «διότι υπάρχει τεράστια αποδιοργάνωση και διαλυτικά φαινόμενα παρατηρούνται σε όλα τα νοσοκομεία, ιδιαίτερα της επαρχίας, έρχεται η κυβέρνηση και λέει ουσιαστικά στους γιατρούς του ΕΣΥ που όντως αμείβονται αναξιοπρεπώς και χρειάζεται μια γενναία αναβάθμιση των αποδοχών τους για να παραμείνουν στη χώρα, για να συνεχίσουν να προσφέρουν αξιόπιστες υπηρεσίες στον κόσμο, τους λέει, πάρτε επιπλέον εισοδήματα, συμπληρώστε το εισόδημά σας από την τσέπη του ασθενή». «Ανοίξτε ιδιωτικό ιατρείο εκτός ΕΣΥ, συμμετέχετε στη δουλειά και στη λειτουργία ιδιωτικών μονάδων υγείας, ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, ιδιωτικών θεραπευτηρίων, ιδιωτικών μαιευτηρίων και ουσιαστικά ενισχύστε με αυτόν τον τρόπο τις ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην Ελλάδα, διότι αυτό θα συμβεί στο τέλος» προσέθεσε ο κ. Ξανθός.

Επιπλέον, επισήμανε πως σε μια χώρα που έχει «το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιωτικών δαπανών υγείας στην Ευρώπη, 40% του συνόλου, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 20% και κάτω, εμείς λοιπόν, στο πιο ιδιωτικοποιημένο σύστημα υγείας, η κυβέρνηση θεωρεί ως διέξοδο την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του». «Αυτό δεν έχει καμία λογική, ούτε υγειονομική, ούτε κοινωνική φυσικά και είναι εκτός πραγματικότητας» υποστήριξε ο κ. Ξανθός, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως πρόκειται για μια «πολιτική επιλογή για να δοθεί ζωτικός χώρος στον επιχειρηματικά οργανωμένο ιδιωτικό τομέα υγείας».

«Τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια, οι αλυσίδες, οι θεραπευτικές, οι διαγνωστικές στη χώρα είναι οι οποίες θα προσελκύσουν έμπειρους, ενδεχομένως και αξιόπιστους γιατρούς είτε του ΕΣΥ είτε του Πανεπιστημίου, θα αυξήσουν την πελατεία τους, θα ενισχύσουν την κερδοφορία τους. Αυτός είναι ο πραγματικός στόχος, για τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες και αυτές προσδοκούν μέσα από αυτές τις αλλαγές να ενισχύσουν το περιορισμένο ποσοστό τους στη δαπάνη υγείας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος