Α. Ξανθός προς ΝΔ στο Πρώτο για την εξεταστική: Καλοδεχούμενη η διερεύνηση οποιασδήποτε περιόδου (audio)

«Ο βασικός στόχος θα είναι να ελεγχθούν κάποιες εγκαλούμενες εταιρείες, αλλά κυρίως να προκύψει μια θωράκιση του συστήματος σε βάθος χρόνου. Είναι καλοδεχούμενη η διερεύνηση οποιασδήποτε περιόδου».

Αυτό τόνισε ο βουλευτής, τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς», με τη Μαρία Γεωργίου, αναφορικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής, αλλά και την πρόθεση της ΝΔ να ζητήσει διεύρυνση της έρευνας από το 2015.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτά τα θέματα χρειάζονται «πλαίσιο, διαφάνεια και κανόνες», καθώς «το πώς λειτουργούν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, το εάν παίρνουν κρατικό χρήμα και εάν επηρεάζουν με στρεβλό τρόπο την κοινή γνώμη, είναι ζήτημα ενημέρωσης και τελικά Δημοκρατίας».  Χαρακτήρισε «θρυαλλίδα» τις εξελίξεις στην Αυστρία με την παραίτηση του καγκελάριου Κουρτς και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην «ευρύτατη συναίνεση από όλη την αντιπολίτευση».

«Ελπίζω η κυβέρνηση να ανταποκριθεί και να προκύψει ένα πεδίο πιο καθαρό και αξιόπιστο, σ΄ αυτό το ευαίσθητο τοπίο των δημοσκοπήσεων», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετίζεται με τη εικόνα που εμφανίζει στις δημοσκοπήσεις το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρώην υπουργός μίλησε για «στρεψοδικίες» και «εξυπνακισμούς», καθώς «υπάρχουν ενδείξεις ότι το τοπίο είναι προβληματικό». Επεσήμανε, δε, πως «τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων, δείχνουν μια αυξανόμενη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης απέναντι στους χειρισμούς της κυβέρνησης στα μεγάλα προβλήματα, όπως για παράδειγμα η πανδημία και οι πυρκαγιές».

Ο κ. Ξανθός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επέλεξε να δώσει εκατομμύρια ευρώ, κυρίως σε ΜΜΕ με φιλοκυβερνητική στάση, με πρόσχημα την πανδημία και με απολύτως αδιαφανή κριτήρια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος