Α. Τσίπρας για λίστα παιδιών: Αθλιότητα η στοχοποίηση νηπίων (video)

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας όταν κλήθηκε να απαντήσει πώς σχολιάζει την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα που προέκυψε με τη δημοσίευση ονομάτων νηπίων από τον βουλευτή της, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, την οποία χαρακτήρισε αθλιότητα, καθώς και την υπουργοποίηση του Αθανάσιου Πλεύρη, στον πρόσφατο ανασχηματισμό. Μιλώντας στο πλαίσιο της παρουσίας του στην 85η ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για τα δύο πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας που ενώ κάνει αναφορές στο χώρο του πολιτικού κέντρου, φλερτάρει ταυτόχρονα με την ακροδεξιά.

«Είναι πράγματι οξύμωρο να μιλάει διαρκώς για το πολιτικό κέντρο και να έχει υπουργοποιήσει τρία στελέχη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει πολλά ακόμα να περιμένει από τον κ. Μητσοτάκη παρά από την υπουργοποίηση πιθανώς και του κ. Μπογδάνου. Θέλω να μιλήσω για την ουσία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία αυτό το οποίο αποτέλεσε ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τον κ. Μητσοτάκη, ότι κατάφερε να διεμβολίσει το χώρο της ακροδεξιάς και ακολουθώντας μια ανορθολογική στάση και θέση σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα, τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και με ένα ιδιαίτερα οξύ λαϊκίστικό λόγο, σήμερα είναι το μειονέκτημα.

Πατάει σε δύο βάρκες

Ήταν ο μοναδικός πολιτικός στη σύγχρονη ιστορία που κατηγόρησε τον αντίπαλό του ότι ευθύνεται για μια τραγωδία, στο Μάτι. Κανένας άλλος δεν το έκανε αυτό σε αντίστοιχες τραγωδίες. Κατάφερε να διεμβολίσει τον χώρο της ακροδεξιάς και να δημιουργήσει μια ευρύτερη δεξαμενή ψηφοφόρων, μια πολυσυλλεκτικότητα, όμως αυτό που τον Ιούλιο του 2017 ήταν το πλεονέκτημα του, σήμερα είναι το μειονέκτημα του κ. Μητσοτάκη γιατί είναι αναγκασμένος να πατάει σε δύο βάρκες.

Ξέρετε όταν η θάλασσα είναι γαλήνια μπορείς να το κάνεις αυτό. Όταν έρχονται φουρτούνες, δεν είναι εύκολο. Πέφτεις μέσα στη θάλασσα».

Τι δήλωσε για την υπουργοποίηση Πλεύρη

Μιλώντας για την υπουργοποίηση του κ. Πλεύρη ο κ. Τσίπρας τον περιέγραψε ως έναν άνθρωπο που είναι γνωστός για τις αντισημιτικές και ρατσιστικές του απόψεις, τις οποίες προφανώς κρύβει για να διατηρηθεί σε αυτή τη θέση.

«Ένας άνθρωπος, ο οποίος είχε ταχθεί ξεκάθαρα με το λεγόμενο αντιεμβολιαστικό κίνημα, στην περίπτωση του H1N1. Eίχε ταχθεί με σθένος και με δυναμισμό απέναντι στις οροθετικές γυναίκες από την Αφρική, όπου μιλούσε για την ανάγκη να τις αποπέμψουμε στη χώρα.

Μιλούσε για την ανάγκη να χυθεί αίμα στα σύνορα αν θέλουμε να διατηρήσουμε την πατρίδα καθαρή. Πρόσφατα, αυτός ο οποίος λίγους μήνες πριν είχε πει ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, έγινε υπουργός Υγείας στην πιο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας. Αυτό εσείς πώς το εξηγείτε;

Ο κ. Μητσοτάκης έχει γραμμάτια να ξεπληρώσει

Είναι απολύτως προφανές πως ο κ. Μητσοτάκης έχει γραμμάτια να ξεπληρώσει σε αυτόν τον χώρο που συνυπάρχει στο εσωτερικό του κόμματός του προφανώς και με πολίτες που προέρχονται από τον χώρο της κεντροδεξιάς. Αυτό είναι ανησυχητικό για την πολιτική ζωή του τόπου.

Η αναφορά στον Μπογδάνο και τον Αντετοκούνμπο

Σχολιάζοντας τον θόρυβο που έχει προκύψει για τη δημοσίευση ονομάτων παιδιών στο Διαδίκτυο, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Είναι ανησυχητικό, επίσης, ότι (ο πρωθυπουργός) δεν βρήκε ούτε μια λέξη για να αποδοκιμάσει την αθλιότητα Μπογδάνου, διότι το να δημοσιοποιείς ονόματα νηπίων αραβικής καταγωγής, σε νηπιαγωγεία της χώρας, στοχοποιώντας τα νήπια, αυτό είναι αθλιότητα.

Ακόμα μεγαλύτερη αθλιότητα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν βρήκε μια κουβέντα να πει, αλλά την ίδια στιγμή, σε ένα κρεσέντο υποκρισίας μας παρουσίασε την πολιτογράφηση του Αντετοκούνμπο. Έσπευσε να κάνει την πολιτογράφηση την ίδια ημέρα που δεν βρήκε να πει μια κουβέντα για τον Μπογδάνο, μαζί με τον κ. Βορίδη, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα είχε φροντίσει να φέρει διατάξεις που καθιστούν αδύνατη την πολιτογράφηση οποιοδήποτε άλλου που δεν είναι Αντετοκούνμπο».

Με το πρόσωπο του Ιανού

«Αυτή είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με το πρόσωπο του Ιανού. Ένα πρόσωπο που στην πράξη με τις πολιτικές της χαϊδεύει τα αυτιά της ακροδεξιάς για να ψαρεύει στα θολά νερά τις ψήφους της Χρυσής Αυγής και από την άλλη, με το πρόσωπο του μοντέρνου, Ευρωπαίου πολιτικού», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος