Α. Σπυρόπουλος στο Πρώτο: Ποιοι χρησιμοποίησαν το predator, ποιος έστειλε το μήνυμα στο κινητό του κ. Ανδρουλάκη; Δεν απασχολεί τον Πρωθυπουργό; (audio)

«Θα μας απαντήσουν ποιος στην Ελλάδα έχει και χρησιμοποιεί το predator, αυτό το κατασκοπικό υπερόπλο; Ποιοι χρησιμοποίησαν το predator, ποιος έστειλε το μήνυμα για να μολύνει το κινητό του κ. Ανδρουλάκη ή στον κ. Κουκάκη. Εδώ γίνεται μια προσπάθεια να παγιδευτούν πολιτικοί, δημοσιογράφοι, δεν ξέρω ποιοι άλλοι επιχειρηματίες και ο Έλληνας Πρωθυπουργός που θέλει να έρθουν όλα στο φως, δεν τον απασχολεί ποιος το κάνει αυτό;» διερωτήθη σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Σε Ρυθμούς Επικαιρότητας» με τον Αλφόνσο Βιτάλη ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

«Το να μην λέει τίποτα ο κ. Μητσοτάκης, να έχουμε σήμερα συζήτηση στην Βουλή χωρίς κανένα στοιχείο με προβληματίζει πάρα πολύ για το τι έχουν γίνει όλα τα στοιχεία αυτά που οδήγησαν στην παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, αλλά και φυσικά ποια ήταν τα αιτήματα στο να παρακολουθηθεί ένας Έλληνας ευρωβουλευτής. Δεν θέλω να πιστέψω ότι όλα αυτά έχουν καταστραφεί. Γι’ αυτό τον καλούμε άμεσα να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Να δώσουν όλα τα στοιχεία στην δημοσιότητα» συνέχισε ο κ. Σπυρόπουλος.

Να απαντήσει, κάλεσε τον Πρωθυπουργό, ο κ. Σπυρόπουλος, για ποιους λόγους η ΕΥΠ αποφάσισε να παρακολουθήσει τον κ. Ανδρουλάκη, έναν Έλληνα Ευρωβουλευτή, σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ τον προηγούμενο Σεπτέμβριο μέχρι την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Θέλουν να μας πουν ότι η συγκεκριμένη χρονική στιγμή αφορούσε τα εθνικά ζητήματα και όχι τα ζητήματα της παράταξής μας;» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σπυρόπουλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χάρη σε αυτή, μπορεί να λειτουργεί το παρακράτος παρακολουθώντας και ενδεχομένως εκβιάζοντας πολιτικούς του αντιπάλους. «Είναι αδιανόητο, σε μια εποχή που σε όλο τον κόσμο μιλάμε για διαφάνεια, για ελευθερία των ανθρώπων να επικοινωνούν μεταξύ τους, για το απόρρητο της επικοινωνίας που έχει να κάνει με τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, να συζητάμε στην Ελλάδα ότι δεν έχουμε κράτος δικαίου, δεν προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, να μας έχουν όλα τα παγκόσμια και ευρωπαϊκά μέσα ως πρώτο θέμα, ένα θέμα το οποίο δυσφημεί την χώρα μας διεθνώς. Έχει προσωπική ευθύνη ο κ. Μητσοτάκης γιατί οδηγεί την χώρα μας χρόνια πίσω» ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος.

Μιλώντας για την διεύρυνση του χρονικού ορίου της εξεταστικής, ο κ. Σπυρόπουλος, επισήμανε ότι η «κυβέρνηση θέλει να πάει πολύ πίσω χωρίς να μας απαντήσει τι έγινε τώρα και χωρίς να μας έχει δώσει κανένα στοιχείο αν είχε γίνει άλλη παρακολούθηση και ποιου προσώπου».

«Το να πάμε πίσω σημαίνει να πάμε με στοιχεία. Το ΚΚΕ μιλάει για συγκεκριμένες καταγγελίες που τις εξετάζει ήδη στην ΑΔΑΕ και φυσικά είμαστε θετικοί στο να εξεταστεί τι έγινε στο ΚΚΕ. Αλλά μιλάει για συγκεκριμένα στοιχεία.  Όχι ένα γενικό πλαίσιο συσκότισης και αοριστολογία. Θα συζητήσουμε στην Εξεταστική Επιτροπή οποιαδήποτε υπόθεση έρθει με στοιχεία και αφορά συγκεκριμένη καταγγελία» προσέθεσε.

«Όποιος έχει στοιχεία να τα φέρει στην Εξεταστική, να τα πάει στην δικαιοσύνη φυσικά, ώστε ο ελληνικός λαός να μάθει μέχρι τέλους και οι υπεύθυνοι που χειρίζονται όλες αυτές τις υποθέσεις και νομίζουν ότι θα επικρατεί ένα παρακράτος στην Ελλάδα, να πάνε στην δικαιοσύνη» κατέληξε ο κ. Σπυρόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος