Α. Σπυρόπουλος στο Πρώτο: Έτοιμοι για διάλογο με όποιον μπορεί να συμφωνήσει στο πλαίσιο που θα καταθέσουμε στις διερευνητικές εντολές (audio)

«Η επιτυχία και η αποτύπωση της συνθετικής πρότασης και της ανανέωσης που έκανε ο Πρόεδρος, επιβεβαιώθηκε και από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και από το ότι δεν υπήρχαν άλλες υποψηφιότητες. Είναι μια διαδικασία που κύλησε με μεγάλη ενότητα από όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής» επισήμανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, σε σχέση με την εκλογή του νέου Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, ολοκληρώνοντας την πορεία που ξεκίνησε με την εκλογή του σημερινού προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη.

«Εμείς έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τον εσωτερικό διάλογο και από δημοκρατικές διαδικασίες να ακούγονται όλες οι φωνές. Θέλουμε όλες τις φωνές με διαφορετικές απόψεις γιατί πρέπει να συνθέτουμε και μια μεγάλη παράταξη πρέπει να εκφράζει ρεύματα ιδεών και απόψεων. Αυτό το έχουμε κατακτήσει και αμέσως μετά την εκλογή του Προέδρου αλλά και όλο το διάστημα που ακολούθησε κύλησε με απόλυτη ομαλότητα και με το πνεύμα της ανανέωσης, της συμμετοχής της παλαιότερης γενιάς με την εμπειρία, τις παραστάσεις και τις γνώσεις που έχει σε πάρα πολλά ζητήματα, αλλά και μέσα από τις φρέσκες ιδέες που φέρνουν τα νέα πρόσωπα που εκλέχτηκαν στο πολιτικό συμβούλιο, είναι άνθρωποι της αγοράς, επιτυχημένοι και μεγάλα εφόδια στον επαγγελματικό τους βίο, με σημαντικές σπουδές που πιστεύω ότι θα μας δώσουν μια τεράστια υπεραξία ώστε να αναδείξουμε ζητήματα που αφορούν στην ουσία της πολιτικής» συμπλήρωσε ο κ. Σπυρόπουλος.

«Η μεγάλη μας αγωνία είναι να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο εναλλακτικής διακυβέρνησης στον ελληνικό λαό» επισήμανε ο ίδιος, για να υπάρχει ένα αποτελεσματικό κράτος που να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της νέας εποχής.

«Εμείς θα καταθέσουμε στις διερευνητικές εντολές το σχέδιό μας. Όποιος μπορεί να συμφωνήσει σε αυτό το πλαίσιο αλλαγών, είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε έναν διάλογο για να σχηματιστεί κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατική με προοδευτικό πρόγραμμα αλλαγών για τον τόπο» ανέφερε σε σχέση με τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. «Έχουμε πει και στην ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη συγκεκριμένα ότι οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να καθίσουν να συνεννοηθούν από τις πρώτες εκλογές, γιατί φτάσαμε στο παράδοξο ο κ. Μητσοτάκης, μη σεβόμενος την πρώτη διαδικασία των εκλογών, με την απλή αναλογική, να λέει ότι πάμε κατευθείαν στην δεύτερη» ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος.

Εκφράζοντας την γνώμη ότι ο παλιός δικομματισμός έχει τελειώσει τόσο κοινωνικά όσο και στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Σπυρόπουλος έκανε λόγο για τεράστια πτώση των ποσοστών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα ποσοστά που συγκέντρωσαν στις τελευταίες εκλογές.

Αναφερόμενος ειδικά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, είπε ο κ. Σπυρόπουλος, «είχαν μια μεγάλη ευκαιρία τα 4,5 χρόνια που διακυβέρνησε αυτόν τον τόπο και όχι μόνο δεν έκανε προοδευτικές αλλαγές, κυβέρνησε με τον ακροδεξιό κ. Καμμένο, έβαλε την Ελλάδα σε μια τεράστια περιπέτεια με ένα δημοψήφισμα που την επόμενη ημέρα άλλαξε την απόφαση των πολιτών, μας έβαλε στο τρίτο μνημόνιο και δημιούργησε τόσους πολλούς φόρους στους Έλληνες πολίτες, που ακόμα και σήμερα πληρώνουμε τις πολιτικές τους επιλογές, έκανε συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο κράτος δικαίου, στην δικαιοσύνη σε πράγματα που εμείς θεωρούμε αυτονόητα σε μια δημοκρατία». Οι πολίτες δεν ξεχνούν τις επιλογές αυτές, συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει να έχει αλλάξει το πλαίσιο με το οποίο λειτούργησαν τα προηγούμενα χρόνια.

«Στην πορεία προς τις εκλογές τα διλήμματα θα τα βάζει η πραγματικότητα, όχι αυτά που βάζουν ψευδεπίγραφα οι δύο πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες νομίζουν ότι ένας διάλογος καφενειακού τύπου, όπως αυτός που στήνουν στην βουλή το προηγούμενο διάστημα και με αντιπαραθέσεις που δεν έχουν να κάνουν με τα προβλήματα των πολιτών, θα επιβραβευτεί από τους πολίτες» υπογράμμισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος