Αν. Περράκης στο Πρώτο: Tα rapid test “πιάνουν” το 50% όσων έχουν κορονοϊο τη στιγμή που γίνονται (audio)

«Τα σχολεία είτε πρέπει να μείνουν κλειστά 1-2 εβδομάδες για να δούμε αν θα αυξηθούν οι νοσηλείες ως αποτέλεσμα αύξησης των κρουσμάτων και η δεύτερη επιλογή είναι απλά να ανοίξουν τα σχολεία, υπάρχουν λόγοι. Ο κόσμος πρέπει να επιστρέψει στις δουλειές του, δεν μπορεί να μένει στο σπίτι να φυλάει τα μικρότερα παιδιά» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, ο Διευθυντής του τομέα Βιοχημείας στο Ολλανδικό Ινστιτούτο για τον καρκίνο και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, Αναστάσης Περράκης.

«Υπάρχει και το επιχείρημα ότι οι έφηβοι γυρνάνε αριστερά και δεξιά οπότε καλύτερα να τους έχεις μέσα σε μια αίθουσα και τελικά τα παιδιά αρρωσταίνουν ελαφρά. Υπάρχει το ρίσκο ότι το άνοιγμα των σχολείων θα συμβάλει στην διασπορά της πανδημίας» προσέθεσε ο κ. Περράκης. Στατιστικά με τόσα κρούσματα που ανιχνεύονται κάθε μέρα, τόνισε «σε μια τάξη 30 ατόμων, με τεράστια πιθανότητα σε κάθε τμήμα θα υπάρχουν 2-3 θετικά περιστατικά. Ξέρουμε επίσης ότι τα ράπιντ τεστ είναι 50-50 να πιάσουν ένα κρούσμα. Και να κάνουμε τεστ σε όλη την τάξη, θα πιάσουμε τα μισά. Τελικά η τάξη σε 2-3 εβδομάδες με την μεταδοτικότητα της Όμικρον θα έχει κολλήσει, δεν υπάρχει περίπτωση. Γι’ αυτό η επιλογή είναι πολιτική. Γι’ αυτό δεν καταλαβαίνω αυτό το αυστηρό πλαίσιο που κοστίζει και οικονομικά και ψυχολογικά και σε αναστάτωση».

Το θετικό ράπιντ, επεσήμανε ο κ. Περράκης, με πιθανότητα πάνω από 95% θα επιβεβαιωθεί και με μοριακό τεστ. Το αρνητικό σελφ ή ράπιντ απ’ την άλλη, είναι 50-50 εάν είναι αρνητικό. Δεν σημαίνει ότι δεν έχεις κορονοϊό» είπε καταλήγοντας ο κ. Περράκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος