Α. Πελώνη στο Πρώτο: Δεν μπορεί η ευθύνη για την υπόθεση Καϊλή να μεταβιβάζεται σε συλλογικό επίπεδο και στη χώρα – Υπάρχει σύμπνοια ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ (audio)

Την άποψη ότι δεν μπορεί η ευθύνη για την υπόθεση Καϊλή να μεταβιβάζεται στη χώρα και σε συλλογικό επίπεδο εξέφρασε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Η όποια ευθύνη ή όποια συμπεριφορά του ενός ή κάποιων αν μιλούσαμε και για άλλες περιπτώσεις, δεν μεταβιβάζεται σε συλλογικό επίπεδο. Ο καθένας φέρει την ευθύνη του και η ευθύνη για τη συμπεριφορά του δεν βαρύνει στο σύνολό της κόμματα, πολλώ δε μάλλον μία ολόκληρη χώρα. Ωστόσο αυτή είναι μια πολύ σοκαριστική, πολύ στενάχωρη και πολύ δύσπεπτη υπόθεση», εξήγησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Και πιο προσωπικά πέρα από το πολιτικό,είναι εξαιρετικά δυσάρεστο όλο αυτό. Είναι μια υπόθεση, ένα φαινόμενο που αγγίζει και πληγώνει τον πυρήνα της πολιτικής και της εμπιστοσύνης των πολιτών στα ευρωπαϊκά όργανα και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά και ευρύτερα στην πολιτική, διότι εν δυνάμει μπορεί να καλλιεργήσει αισθήματα που απαξιώνουν την πολιτική και τους πολιτικούς», συμπλήρωσε η κ. Πελώνη για την πολύκροτη υπόθεση.

«Έχει φανεί εδώ και καιρό μία σύμπνοια του ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ»                

Ερωτηθείσα σχετικά με τη δήλωση Ανδρουλάκη ο οποίος μίλησε για ποτάμι σύγχρονων ιδεών που θα στείλει την Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση και θα προκαλέσει μια προοδευτική κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή, η κ. Πελώνη επεσήμανε ότι είναι έκδηλη μία σύμπνοια του ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ. «Θα πρέπει προφανώς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να τοποθετηθεί. Εγώ θα πω το εξής επειδή είναι ένα χρόνο περίπου αρχηγός ο κ. Ανδρουλάκης, έχω ακούσει πολλά. Στην αρχή προοδευτική διακυβέρνηση, μετά προοδευτική διακυβέρνηση χωρίς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τώρα ακούω προοδευτική διακυβέρνηση, χωρίς τη Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν έχω ακούσει τον ορισμό του περιεχομένου προοδευτική διακυβέρνηση», συμπλήρωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Είναι απαράδεκτο και απολύτως καταδικαστέο να υπάρχει απειλή για πυραυλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας από χώρα μέλος του ΝΑΤΟ»

Κληθείσα να σχολιάσει τις νέες απειλές που εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος για πυραυλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας, η κ. Πελώνη τόνισε ότι τέτοιες απειλές είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες. «Πιστεύουμε ότι εντάσσεται σε ένα παιχνίδι εσωτερικών πολιτικών εντυπώσεων. Το 2023 είναι εκλογική χρόνια για την Τουρκία. Θέτουμε σε εταίρους και συμμάχους διαρκώς όλες τις τουρκικές αιτιάσεις, τους ισχυρισμούς, τις απειλές, και το θέτουμε και στη συγκυρία της στιγμής. Έχει σημασία αυτό. Δεν μπορεί όλη η Δύση, όλη η Ευρώπη να συζητά για τη στήριξη της Ουκρανίας, τι θα γίνει εκεί, να έχουμε στην καρδιά της Ευρώπης ένα πόλεμο και την ίδια ώρα να έχουμε μια σύμμαχο χώρα του ΝΑΤΟ να απειλεί μια άλλη σύμμαχο χώρα. Όλα αυτά σε μια εποχή που οι αναθεωρητικές τακτικές και λογικές έχουν καταδικαστεί συλλήβδην», εξήγησε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος