Α. Ντάλλας στο Πρώτο : Οι φοροτεχνικοί κλήθηκαν στην πανδημία να εφαρμόσουν ακόμη και την ίδια μέρα έκδοσης 2.000 αποφάσεις και 100 διατάξεις (audio)

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι Φοροτεχνικοί Ελεύθεροι Επαγγελματίες της Αττικής στο Υπουργείο Οικονομικών ζητώντας λύσεις για προβλήματα που σχετίζονται με τον όγκο εργασίας τους ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας, παρατάσεις σε προθεσμίες πελατών τους για ασθενείς και εγκυμονούσες συναδέλφους τους και φορολογικά αιτήματα με ισχύ από την εποχή των Μνημονίων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η πίεση που δέχτηκε ο κλάδος την περίοδο την πανδημίας ήταν αφόρητη αν σκεφτεί κανείς ότι τα τελευταία δύο χρόνια εκδόθηκαν 2.000 αποφάσεις και ψηφίστηκαν 100 διατάξεις για την στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, όπως ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, την εκπομπή “Απολύτως σχετικό” και τον Ανδρέα Παπασταματίου ο Απόστολος Ντάλλας, εκπρόσωπος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής.

Υπήρξαν περιπτώσεις, πρόσθεσε, που δημοσιευόταν ΚΥΑ στις 2 τα ξημερώματα και το επόμενο πρωί θα πρεπε να τη διαβάσουν, να την κατανοήσουν και να την εφαρμόσουν από την οποία κρέμονταν οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού των εργαζομένων, οι επιστρεπτέες προκαταβολές των επιχειρήσεων, οι μειώσεις ενοικίων, η επιδότηση των τόκων, κλπ.
Βασικό αίτημα παραμένει σχετικά με τις άδειες ασθενείας και γέννας των συναδέλφων, η δυνατότητα να δίνεται παράταση στις υποχρεώσεις των πελατών τους, ενώ ως ελεύθεροι επαγγελματίες μη εξαρτημένης εργασίας δεν ισχύουν οι ρυθμίσεις για τις άδειας γέννας.
Τέλος οικονομικά, ο κλάδος διεκδικεί αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος