Α. Μπίνης: Πιθανή αυστηροποίηση των μέτρων αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση – Οι έλεγχοι συνεχίζονται (video)

Για τους σαρωτικούς ελέγχους της αστυνομίας το τριήμερο των εορτών μίλησε στην ΕΡΤ ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης λέγοντας ότι την Παρασκευή και το Σάββατο διενεργήθηκαν 148.000 έλεγχοι και είχαμε συνολικά 1.052 παραβάσεις, τονίζοντας ότι «αν δούμε ότι δεν υπάρχει αποκλιμάκωση πιθανόν να έχουμε αυστηροποίηση των μέτρων».

«Στα πρόστιμα είχαμε σαφώς μεγαλύτερο ύψος κυρώσεων. Την Παρασκευή είχαμε πρόστιμα ύψους 280.000 € και το Σάββατο 168.000 €. Στις αναστολές λειτουργίας (καταστημάτων) είχαμε δώδεκα την Παρασκευή και εννέα το Σάββατο», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Ο κ. Μπίνης αναφέρθηκε και στον εντοπισμό ενός φορτηγού στη Βόρεια Ελλάδα που μετέφερε εξοπλισμό για ιδιωτικό πάρτι. Στην Θεσσαλία είχαμε ένα πρόστιμο 25.000 για παραβίαση της αναστολής λειτουργίας το οποίο χαρακτήρισε «ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός».

Ο έλεγχος είναι σφραγίδα ποιότητας για τα καταστήματα

«Στις περισσότερες περιπτώσεις οι καταστηματάρχες αποδέχονται τον έλεγχο γιατί δείχνουν στους πελάτες τους ότι τηρούν τα μέτρα. Ο έλεγχος είναι σφραγίδα ποιότητας», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Μπίνης, διευκρινίζοντας ότι η διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών είναι διεξοδική.

«Καλούμε τον κόσμο να κατεβάσει την εφαρμογή Covid Free Wallet για να διευκολύνει τους καταστηματάρχες και τα όργανα ελέγχου για να κερδίσουν χρόνο» είπε και πρόσθεσε ότι τα αρμόδια κλιμάκια έλεγξαν την Παρασκευή 2.180 φυσικά πρόσωπα και το θετικό είναι ότι δεν βρέθηκε κανένας που δεν είχε πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Αναφορικά με τις επιχειρήσεις που συνεχίζουν να παρανομούν, ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας αποκάλυψε ότι αυτά έχουν προτεραιότητα σε νέους ελέγχους.

«Η πρώτη παράβαση είναι αναστολή λειτουργίας και 10.000 πρόστιμο. Η δεύτερη παράβαση είναι άλλες 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας και πρόστιμο 25.000 € και τρίτη παράβαση σημαίνει αφαίρεση λειτουργίας για σχεδόν 60 ημέρες», δήλωσε για τα υπάρχοντα μέτρα.

Καταλήγοντας ο κ. Μπίνης τόνισε ότι «οι έλεγχοι συνεχίζονται και αυτή την περίοδο ενόψει των Φώτων, με την ευχή να δούμε αποκλιμάκωση και να βοηθήσουμε το σύστημα υγείας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος