Α. Μαστοράκου στο Πρώτο: Τα κορίτσια καταρρέουν σε λίγα λεπτά και πεθαίνουν χωρίς εξήγηση-Η Τζωρτζίνα θα δώσει τις απαντήσεις (audio)

«Για εμάς ο θάνατος των τριών παιδιών είναι ένα άλυτο μυστήριο, γιατί έχουμε τρεις διαφορετικές οντότητες, δηλαδή τρία διαφορετικά ιστορικά που φαίνεται να καταλήγουν περίπου με τον ίδιο τρόπο. Τα κορίτσια καταρρέουν μέσα σε λίγα λεπτά και πεθαίνουν χωρίς να υπάρχει μια εξήγηση που να αποτυπώνει ακριβώς ποιο είναι το αίτιο του θανάτου» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, η πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου.

Σαφώς υπάρχουν ιατροδικαστικές αναφορές, σημείωσε, ωστόσο στους γιατρούς έχει μείνει ένα ερωτηματικό. «Η θλίψη στην ιατρική κοινότητα εδώ είναι μεγάλη και ειδικά στους θεράποντες ιατρούς που έδωσαν την ψυχή τους για να σώσουν τα παιδιά. Είχαν νοσηλευτεί σε 4 νοσηλευτικά ιδρύματα, σε δύο στην Πάτρα και δύο στην Αθήνα, έχουν εμπλακεί πολύ έμπειροι συνάδελφοι και η απορία είναι ότι δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση που να μπορεί να αποτυπώσει τι ακριβώς έγινε». Η Τζωρτζίνα θα είναι αυτή που θα δώσει τις απαντήσεις, σύμφωνα με την κ. Μαστοράκου, μετά και από τα αποτελέσματα τοξικολογικών εξετάσεων.
«Καταρχήν με την παρέμβαση της δικαιοσύνης την οποία χαιρετίζουμε θα ανοίξουν πάλι όλοι οι φάκελοι και θα δημιουργηθεί μια έρευνα συνολικά και για τα 3 παιδιά. Τα 3 περιστατικά είναι εντελώς διαφορετικά. Το πρώτο παιδί που είχε αποτυπωθεί από τον ιατροδικαστή αγενεσία φλεβόκομβου που είναι μια πολύ σπάνια πάθηση και οδήγησε το παιδί 7 μηνών να πεθάνει, ουσιαστικά θα τεθεί υπό διερεύνηση, υπάρχει σαν οντότητα επιστημονική. Το δεύτερο παιδί είχε λευχαιμία, πήγαινε εξαιρετικά καλά και η εικόνα που έχουμε από τους γιατρούς ότι δεν υπήρχε λόγος επιστημονικά να δικαιολογεί τον αιφνίδιο θάνατο του παιδιού. Στην τρίτη περίπτωση υπήρχε μια νοσηλεία στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο στην αρχή όπου ενώ ήταν υπό την στενή παρακολούθηση του ιατρικού team, κάθε μια ώρα περνούσε γιατρός, υπήρχε το παιδί σε μόνιτορ, ξαφνικά σε πολύ λίγα λεπτά, μετά από 20 λεπτά από την τελευταία επίσκεψη της γιατρού το παιδί βρέθηκε να είναι σχεδόν νεκρό, οπότε έγινε ανάνηψη από τους θεράποντες και ύστερα το παιδί μετακομίστηκε σε ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου σε πολύ άσχημη κατάσταση και πραγματικά δεν δόθηκε ποτέ απάντηση, πώς ένα παιδί που ο γιατρός μόλις έχει περάσει, το έχει δει και υπάρχει μόνιτορ, κατέρρευσε μέσα σε πολύ λίγα λεπτά. Όλα αυτά θα τεθούν τώρα στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης και της επιστήμης, γιατί θα πρέπει να μιλήσουν και οι γιατροί συνολικά και για τα 3 περιστατικά. Κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας μπορεί να διαταχθεί εκταφή και των 2 μικρότερων κοριτσιών, αν θεωρήσει η  δικαιοσύνη ότι μπορεί να βρεθούν απαντήσεις» ανέφερε η κ. Μαστοράκου.

Έχουν πραγματοποιηθεί ειδικές αναλύσεις για να αποτυπωθεί αν υπάρχει γενετική αιτία που να δικαιολογεί τους θανάτους και δεν έχει διαπιστωθεί κάτι, επεσήμανε η κ. Μαστοράκου, απαντώντας και σε αυτό το ερώτημα.

Συνοψίζοντας πάντως τι είναι μέχρι τώρα γνωστό για τις 3 αδελφές, στην πρώτη περίπτωση του 7μηνου κοριτσιού, υπάρχει κάποια επιστημονική εξήγηση, στον θάνατο του δεύτερου κοριτσιού έχει αποτυπωθεί ως αίτιο η ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα, ωστόσο πάλι αφήνονται ερωτηματικά για το πώς πέθανε το παιδί και στο τελευταίο παιδί δεν έχει βρεθεί αιτία θανάτου κατά την ιατροδικαστική εξέταση, οπότε δεν υπάρχει κάποιο εύρημα που να εξηγεί την κατάληξη.

«Το πρώτο παιδί ήταν στο σπίτι μαζί με την μαμά του και κατέρρευσε εκεί, ήρθε στο νοσοκομείο νεκρό. Τα άλλα δύο ήταν υπό νοσηλεία και υπό παρακολούθηση» είπε η κ. Μαστοράκου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος