Ά. Μ. Ασημακοπούλου στο Πρώτο: Ο κ. Τσίπρας κλείνει το μάτι στους αρνητές και το κάνει μέσω του κ. Πολάκη και με αντιφατικές δηλώσεις (audio)

«Η προσέγγιση της ελληνικής κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη που είναι μια σταδιακή προσέγγιση, ξεκινά με κάποιες ομάδες και ανάλογα με τον ρυθμό του εμβολιασμού και το πού βρισκόμαστε στο χτίσιμο του τείχους ανοσίας, προχωράει παραπέρα και σε στοχευμένα μέτρα, που συγκρατούν την εξάπλωση του και σε όλο τον κόσμο έχουν την ίδια μορφή, είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS Της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Υπάρχει και η Μάλτα που απαγορεύεται να μπεις αν δεν έχεις κάνει εμβόλιο, υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στις ευρωπαϊκές χώρες αλλά κοινός τόπος σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ότι η λύση είναι το εμβόλιο για να γλιτώσουμε από αυτή την ιστορία και για να το πετύχεις αυτό προσπαθείς με την πειθώ, με την υποχρεωτικότητα», σημείωσε.

Στην ερώτηση ποιο είναι το δίλημμα που τίθεται στους πολίτες όπως μπαίνει σήμερα από στελέχη της αντιπολίτευσης και από μερίδα του Τύπου, αν δηλαδή είναι το δίλημμα ζωή- θάνατος και αρρώστια ή υποχρεωτικός εμβολιασμός-εξοντωτικά πρόστιμα και ανεργία, η κ. Ασημακοπούλου τοποθέτησε το εξής δίλημμα ως το πρώτο. «Αν δεν κάνεις το εμβόλιο θα αρρωστήσεις και αν αρρωστήσεις μπορεί να πεθάνεις. Άρα ενημερώνεται κανείς σωστά, εμπιστεύεται την επιστήμη και προχωρά και εμβολιάζεται. Το δίλημμα που μου θέτετε, ανεργία ή όχι, δεν είναι και αυτό πραγματικό, γιατί έχεις λύση, δεν είναι δίλημμα, είναι επιλογή. Αυτός που δεν εμβολιάζεται θέτει την ζωή του σε κίνδυνο και η πολιτεία πρέπει να προστατεύσει τους υπόλοιπους από τις συνέπειες που έχει ο μη εμβολιασμός του. Άρα αν είναι υγειονομικός θα πρέπει να εμβολιαστείς, όπως αν είσαι πιλότος θα πρέπει να μάθεις να πετάς, να έχεις καλή όραση, είναι από τα προαπαιτούμενα. Άρα αν θέλεις να είσαι υγειονομικός θα πρέπει να εμβολιαστείς, αν δεν θέλεις θα πρέπει να τεθείς σε διαθεσιμότητα ή να βρεις κάτι άλλο να κάνεις. Δεν υπάρχει μόνο ένα επάγγελμα να κάνεις».

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, εκτιμά πως οι πολίτες θα πρέπει να πειστούν με ειλικρίνεια και επιχειρηματολογία, ενώ κρίνει την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως αντιφατική. «Θα έπρεπε σαν πολιτικό σύστημα να είμαστε ενωμένοι γύρω από αυτόν τον στόχο, δεν είμαστε όμως. Όταν ο κ. Πολάκης και ο κ. Τσίπρας είναι μια στο καρφί και μια στο πέταλο, ο κ. Τσίπρας λέει, καλή ιδέα να εμβολιαστούμε, και ο κ. Πολάκης λέει τα ανάποδα. Ο κ. Τσίπρας κλείνει το μάτι στους αρνητές και το κάνει μέσω του κ. Πολάκη και με αυτές τις αντιφατικές δηλώσεις».

Και συνεχίζει απαντώντας καταφατικά, σε ερώτηση εάν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει το κομμάτι των μη εμβολιασμένων σαν εκλογική του πελατεία, συμπληρώνοντας πως «έτσι έκανε ο κ. Τσίπρας, από την αρχή της πολιτικής του ανόδου. Πρώτα με το δίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο, μετά με το δίλημμα στο διχαστικό δημοψήφισμα, στο οποίο μετά έκανε την κωλοτούμπα του, μετά με εκλογικά διλήμματα του τύπου ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν, αυτές τις σκληρές επιλογές βάζει στον κόσμο. Εδώ όμως είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, το κάνει με μεγαλύτερη πολιτική μαεστρία. Θα ήθελα η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας να μιλάει με καθαρές κουβέντες, να λέει δηλαδή, σας προτρέπουμε να εμβολιαστείτε, όχι να του πάρει 7 μήνες να το κάνει και η καθυστέρηση εδώ έχει μεγάλο τίμημα, όχι μόνο σε ανθρώπινες ζωές αλλά και στην οικονομία. Έχω μιλήσει δημόσια αυτή την εβδομάδα με πολλά κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κανείς δεν λέει αυτό που λέμε στην ΝΔ ότι δηλαδή είναι σωστός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε ορισμένες επαγγελματικές ομάδες, το είπε ναι και στην ίδια φράση είπε «όχι όμως με τον βούρδουλα».

Όσο αφορά στους ανθρώπους που έχουν κάποιο ιατρικό θέμα και δεν μπορούν να εμβολιαστούν, η κ. Ασημακοπούλου, σημειώνει πως πρέπει να υπάρξει κάποια ειδική πρόνοια, «το αφήνω σε ανθρώπους πιο ειδικούς από μένα».

Για όσους δεν εμβολιάζονται από φόβο, η κ. Ασημακοπούλου, τονίζει πως αυτός είναι εύλογος και για να τον ξεπεράσουν θα πρέπει να ενημερώνονται από τις σωστές πηγές, προσθέτοντας πως «η ιατρική επιστήμη και οι δοκιμές τρέχουν με πολύ πιο γρήγορες ταχύτητες και μια διαδικασία που μπορεί να έπαιρνε παλιότερα 6 μήνες, μπορεί τώρα με την βοήθεια της τεχνολογίας να γίνεται σε μια ώρα. Αυτή είναι η διαφορά».

Τέλος, ερωτηθείσα, πότε μπορεί να αλλάξουν τα μέτρα, η κ. Ασημακοπούλου απαντά χαρακτηριστικά,  «όταν λήξει η πανδημία και θα υπάρχει το τείχος ανοσίας θα αλλάξουν οι κανόνες αυτοί. Αλλά εκεί θα πρέπει να έχει επιβιώσει ο ανεμβολίαστος. Και αυτό θα είναι επιλογή του, το να πάει να κάνει το εμβόλιο, είναι τσάμπα και είναι διαθέσιμο. Είναι 500.00 οι άνω των 50 που δεν έχουν εμβολιαστεί, αν κλείσουν το ραντεβού τους σήμερα, μέχρι το επόμενο σ/κ θα έχουν κάνει την πρώτη δόση, θα είμαστε πολύ πιο κοντά στο τείχος ανοσίας, αρκεί να το πάρουν απόφαση. Όταν για να πάνε τα παιδιά σχολεία πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά, γιατί δεν βάζει κανείς το δίλημμα ή το εμβολιάζεις ή μένει αμόρφωτο; Δεν το έχω ακούσει αυτό να τίθεται. Το αποδέχεται η κοινωνία», λέει καταλήγοντας η κ. Ασημακοπούλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος