Α. Κούγιας στο Πρώτο: Δεν ήταν πολιτική η απόφαση για τον Λιγνάδη – Λάθος η πολιτικοποίηση – Δεν αντιδρούν οι σοβαροί ηθοποιοί (audio)

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν ήταν πολιτική η απόφαση για την για την  προσωρινή αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο, έδωσε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Έχουμε και λέμε» με τον Στέλιο Βραδέλη και τον Γιώργο Πίκουλα.

«Δημοσιοποιούμε από το γραφείο μου στοιχεία που αφορούν την προσωπικότητα των φερομένων και δήθεν ανήλικων παιδιών βιασθέντων. Ήταν όλοι άνω των 18 ετών, ο ένας ήταν 42 ετών, ο άλλος 20. Το σημαντικό όμως είναι ποια είναι η πραγματική τους προσωπικότητα. Τότε που είχα μιλήσει για επαγγελματίες ομοφυλόφιλους που κατασκεύασαν την ιστορία εναντίον του Λιγνάδη, πήγαν να με φάνε. Τώρα λοιπόν που μέσα στο δικαστήριο, μέσα από ανοιχτά δημόσια instrgram βρήκαμε στοιχεία μέσα σε ελάχιστα λεπτά- πριν τα κλείσουν – θα δει όλη η ελληνική κοινωνία, ποια είναι αυτά τα δήθεν ανήλικα παιδιά», επισήμανε. «Αυτά τα στοιχεία αναγνώσθηκαν στο δικαστήριο, δημοσιοποιήθηγκαν στο δικαστήριο. Μελετήθηκαν από το δικαστήριο. Είναι υλικό όλης τη ελληνικής κοινωνίας γιατί οι αποφάσεις εκδίδονται εν ονόματι του ελληνικού λαού και κυρίως ήταν σε ανοιχτά πριν προλάβουν τα κλείσουν τα συγκεκριμένα δήθεν ανήλικα παιδιά», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις με ανάρτηση πανό σε θέατρα και την ανάγνωση μηνυμάτων κατά της απόφασης από ηθοποιούς, ο κ. Κούγιας αντέτεινε ότι οι σοβαροί συνάδελφοί του κ. Λιγνάδη, δεν αντιδρούν. «950 ηθοποιοί, υπέγραψαν εις βάρος του, χωρίς να έχουν πατήσει το δικαστήριο. Τι σοβαρότητα να έχουνε αυτοί οι άνθρωποι; Σήμερα όμως μόλις δείτε τα πραγματικά στοιχεία, και δείτε ποια είναι η πραγματική προσωπικότητα των δήθεν βιασθέντων παιδιών. Είναι κάτι νταμάρια, επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι στην κυριολεξία.  Η δουλειά τους είναι αυτή», υποστήριξε.

«Τότε θα δείτε πώς μπορεί να παραπλανηθεί μια ολόκληρη κοινωνία, και πόσο λάθος κάνουν πολιτικοί και πολιτικά κόμματα που πολιτικοποιούν τέτοιες υποθέσεις και δεν τις αφήνουν στα χέρια των τακτικών δικαστών αι της Δικαιοσύνης, πλήττοντας ουσιαστικά τη Δημοκρατία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, «η υπόθεση Λιγνάδη είναι καθαρά δημιούργημα καθαρά ενός συνεργείου, της γνωστής παράγκας», ενώ οι «αντιδράσεις είναι όλες κατευθυνόμενες. Γιατί έρχεται ο πέλεκυς της δικαιοσύνης. Όλοι αυτοί που έστησαν την υπόθεση, το συνεργείο, και εστράτευσαν τους επαγγελματίες ομοφυλόφιλους, θα πρέπει να αποζημιώσουν τον Λιγνάδη, και προσπαθούν να αποτρέψουν αυτό που έρχεται, έρχεται η αθώωση του Εφετείο που είναι βεβαία», είπε χαρακτηριστικά.

Επισήμανε, δε, ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει κρατήσει μια ιδιαίτερα αξιοπρεπή στάση από την πρώτη στιγμή, «εν αντιθέσει με άλλες πολύφερνες και πολυσυζητημένες υποθέσεις, που οι πρωταγωνιστές τους είναι κάθε μέρα σε δημόσιες εμφανίσεις. Κάτι που είναι αδικαιολόγητο».

Επιπλέον, ο κ. Κούγιας υπογράμμισε ότι δεν θεωρεί ως «επιτυχία» την δικαστική απόφαση, ούτε για τον ίδιον, ούτε για τον κ. Λιγνάδη. «Την απόφαση αυτή τη θεωρώ μερική αποτυχία, λόγω της καταδίκης. Ο Λιγνάδης αρχικώς κατηγορήθηκε – τόσες ήταν οι μηνύσεις- για 6 πράξεις και στο τέλος έφτασαν 4 στο δικαστήριο. Από αυτές απαλλάχθηκε για τις 2 με τη σύμφωνη γνώμη και των δικαστών και των κυριών ενόρκων, και σε 2 καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία, όπου μειοψήφησαν οι τακτικοί δικαστές. Άρα όταν σε μια διαδικασία 5 μηνών, η απόφαση έχει τόσα ερωτηματικά, όσον αφορά τις 2 καταδίκες, εκεί θεωρώ ότι κάπου έκανα λάθος εγώ», είπε χαρακτηριστικά.

«Και έκανα λάθος στην επιλογή των ενόρκων», σημείωσε, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε μια ένορκο. «Φωνάζουν τα ονόματά τους, και έχω δικαίωμα να εξαιρέσω 2 από αυτούς. Και αν έχουμε και αναπληρωματικούς, έχω δικαίωμα να εξαιρέσω 3. Και εκεί πρέπει μέσα σε δευτερόλεπτα να ρωτήσω τι εργασία κάνουν, ποια είναι η οικογενειακή τους κατάσταση, και δεν μπορείς να γνωρίζεις περισσότερες λεπτομέρειες. Επέλεξα λοιπόν μια ένορκο η οποία μου δήλωσε γιατρός οπότε και εγώ ένοιωσα ανακούφιση γιατί εκτιμώ τους επιστήμονες. Παρέλειψα όμως να ρωτήσω περισσότερες λεπτομέρειες. Έμαθα λοιπόν ότι είναι μια πολύ σκληρή συνδικαλίστρια, η οποία κατά την προσωπική μου κρίση, παρέσυρε και τους υπόλοιπους ενόρκους», δήλωσε . «Ήταν πολύ ισχυρή προσωπικότητα, την είδα πως ρωτούσε κατά τη διάρκεια της δίκης. Έκανε μόνο καταδικαστικές ερωτήσεις. Όταν δε αναδεικνύονταν στοιχεία που οδηγούσαν σε αθώωση του Λιγνάδη, με γκριμάτσες προσπαθούσε να τα υποβαθμίσει», συμπλήρωσε.

«Δεν θέλω να πως περισσότερα. Σχετιζόταν με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Την ώρα που βγήκε η απόφαση και αγόρευα για την αναστολή, με κοιτούσε σχεδόν με μίσος. Οι συνεργάτες μου νόμιζαν ότι θα μου κάνει κάτι», τόνισε ο ίδιος

»Μη νομίζετε ότι τα δικαστήρια είναι τόσο αφελή, και συγχρόνως η επαρκής επαγγελματική προσωπικότητα ενός δικηγόρου, μπορεί να οδηγήσει σε παραπλάνηση ένα δικαστήριο. Οι καλοί δικηγόροι είμαστε εμείς που πιστεύουμε πάντοτε ότι οι δικαστές – έχουμε καθημερινή συνύπαρξη με τακτικούς δικαστές, οι ένορκοι έρχονται μια φορά στη ζωή τους- είναι άνθρωποι που δεν μπορούν να παραπλανηθούν είτε από έναν εξαιρετικό, είτε από έναν άριστο δικηγόρο, και δεν μπορούν να αδικήσουν έναν άνθρωπο επειδή δεν έχει καλό δικηγόρο. Είμαι στενοχωρημένος το ίδιο και ο Δημήτρης Λιγνάδης γιατί δεν αθωώθηκε παντελώς και αντιμετωπίζει όλη αυτή την ταλαιπωρία τώρα», ανέφερε ο κ. Κούγιας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος