Α. Κόπτσης στο Πρώτο: Μόλις το 0,02% των σχολικών τμημάτων της χώρας είναι σε αναστολή (audio)

Το σκεπτικό πίσω από την αλλαγή που ισχύει από σήμερα και η οποία αφορά στην δήλωση των σελφ τεστ των μαθητών στα δημόσια σχολεία, στην νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr όπως ίσχυε μέχρι την περασμένη εβδομάδα, ανέλυσε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης. 

«Είναι ένα επιπλέον εργαλείο που θωρακίζει υγειονομικά την δια ζώσης λειτουργία και δίνει στον διευθυντή σε κάθε στιγμή την διαβεβαίωση ότι αυτοί που βρίσκονται στο σχολείο πληρούν τις προϋποθέσεις όντως για να βρίσκονται με φυσική παρουσία. Γίνεται μετάπτωση όλων των δεδομένων αφού συνηγορήσει ο εκπαιδευτικός, ο μαθητής από την ΗΔΙΚΑ απευθείας στην πλατφόρμα που βλέπει ο διευθυντής του σχολείου με δικούς του κωδικούς».

Εξήγησε, πως ο διευθυντής κάθε σχολείου έχει την δυνατότητα πρακτικά, να βλέπει κάθε πρωί και έως και 10 λεπτά πριν λήξει η διαδικασία εγγραφής των μαθητών κάθε Τρίτη και Πέμπτη,  με πράσινο χρώμα όσους έχουν νοσήσει, έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κάνει το τεστ, με κόκκινο όσους είναι κρούσματα και με γκρι όσους έπρεπε να έχουν κάνει το τεστ, αλλά δεν το έχουν κάνει. Άρα μπορεί ο διευθυντής του δημόσιου σχολείου να παρεμβαίνει άμεσα και να λέει ότι κάποιοι δεν μπορούν να μπουν στο σχολείο, γιατί δεν έχουν τις προϋποθέσεις.

Προς το παρόν πάντως, σύμφωνα με τον Κόπτση, υγειονομικά η κατάσταση στις σχολικές μονάδες είναι καλή, παρότι δυναμική, δηλαδή την ώρα που κλείνει ένα τμήμα, ανοίγει ένα άλλο. Την περασμένη εβδομάδα έκλεισαν πανελλαδικά 7 τμήματα λόγω covid19. «Συνολικά τα τμήματα που είναι σε αναστολή, δεν ξεπερνούν τα 10 τμήματα τις τελευταίες εβδομάδες και αντιστοιχούν σε λιγότερο από 0,02% στο σύνολο των τμημάτων της χώρας. Τα κρούσματα στην μαθητική κοινότητα είναι κάποιες εκατοντάδες, υπάρχει ωστόσο μια μικρή αυξητική τάση τις τελευταίες ημέρες, λόγω της έξαρσης σε όλη την χώρα. Όταν κοκκινίζει όλη η Ελλάδα τα σχολεία, είναι ένας μικρόκοσμος της κοινωνίας» υπογράμμισε ο κ. Κόπτσης.

Όσο αφορά στα περιστατικά που σημειώνονταν στην έναρξη της σχολικής χρονιάς με γονείς που αντιδρούσαν στην τήρηση των μέτρων, μετά και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει υποχρεωτική την διενέργεια σελφ τεστ, έχουν περιοριστεί οι αντίστοιχες περιπτώσεις στο απειροελάχιστο, σημείωσε ο κ. Κόπτσης.

 

 

 

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος