Α. Κόπτσης στο Πρώτο: 11.700 διορισμοί εκπαιδευτικών μέσα στο καλοκαίρι, μετά από 12 χρόνια (audio)

«Αποδεικνύουμε ότι οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη, ο στόχος για αναβάθμιση της εκπαίδευσης μέρα με την μέρα ολοκληρώνεται, και αυτό το είδαμε και με το νομοσχέδιο, αυτονομία, πιο ρεαλιστική φιλοσοφία λειτουργίας των δομών, βελτιωτική αξιολόγηση, επιμορφώσεις και τώρα διορισμοί», σημείωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι επενδύουμε στο πολυτιμότερο κεφάλαιο της εκπαίδευσης και αυτό είναι το ανθρώπινο δυναμικό. 11.700 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ενώ είχαμε δεσμευτεί για 5250 για φέτος, υπερδιπλάσιοι διορίζονται, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, όλοι αυτοί μαζί μέσα στο καλοκαίρι. Είχαμε προγραμματίσει 10.500 διορισμούς μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.  Υπολογίζοντας τις ανάγκες που αυξάνονται συνεχώς σε μόνιμο προσωπικό και υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, γιατί παίρναμε διαρκώς αναπληρωτές,  θελήσαμε να κάνουμε αυτή την υπέρβαση, με πολύ κόπο, περίσκεψη και πολύ αγώνα», τόνισε ο κ. Κόπτσης.

Σημείωσε επιπλέον, ότι την τελευταία 5ετία ήταν αυξημένες οι συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών, ενώ υπενθύμισε ότι και πέρσι είχαν γίνει άλλοι 4.500 διορισμοί εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή.

Οι διορισμοί που επίκεινται στο άμεσο χρονικό διάστημα αφορούν «και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και σε νηπιαγωγούς και δασκάλους και καθηγητές όλων των ειδικοτήτων», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, «είμαστε σε άμεση εγρήγορση και μέσα στο καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος