Α. Κόπτσης στο Πρώτο: 11.700 διορισμοί εκπαιδευτικών μέσα στο καλοκαίρι, μετά από 12 χρόνια (audio)

«Αποδεικνύουμε ότι οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη, ο στόχος για αναβάθμιση της εκπαίδευσης μέρα με την μέρα ολοκληρώνεται, και αυτό το είδαμε και με το νομοσχέδιο, αυτονομία, πιο ρεαλιστική φιλοσοφία λειτουργίας των δομών, βελτιωτική αξιολόγηση, επιμορφώσεις και τώρα διορισμοί», σημείωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι επενδύουμε στο πολυτιμότερο κεφάλαιο της εκπαίδευσης και αυτό είναι το ανθρώπινο δυναμικό. 11.700 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ενώ είχαμε δεσμευτεί για 5250 για φέτος, υπερδιπλάσιοι διορίζονται, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, όλοι αυτοί μαζί μέσα στο καλοκαίρι. Είχαμε προγραμματίσει 10.500 διορισμούς μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.  Υπολογίζοντας τις ανάγκες που αυξάνονται συνεχώς σε μόνιμο προσωπικό και υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, γιατί παίρναμε διαρκώς αναπληρωτές,  θελήσαμε να κάνουμε αυτή την υπέρβαση, με πολύ κόπο, περίσκεψη και πολύ αγώνα», τόνισε ο κ. Κόπτσης.


Σημείωσε επιπλέον, ότι την τελευταία 5ετία ήταν αυξημένες οι συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών, ενώ υπενθύμισε ότι και πέρσι είχαν γίνει άλλοι 4.500 διορισμοί εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή.

Οι διορισμοί που επίκεινται στο άμεσο χρονικό διάστημα αφορούν «και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και σε νηπιαγωγούς και δασκάλους και καθηγητές όλων των ειδικοτήτων», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, «είμαστε σε άμεση εγρήγορση και μέσα στο καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ