Α. Κόπτσης, γ.γ. Υπ. Παιδείας: Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς- Το νέο πρωτόκολλο είναι αντίστοιχο της αποκλιμάκωσης στην κοινωνία (audio)

«Εμπιστευόμαστε στο έπακρο την επιτροπή των ειδικών γιατί απεδείχθη πως ό,τι μας είχαν υποδείξει και το εφαρμόσαμε πήγε τόσο καλά που είχαμε ελάχιστη διασπορά» επισήμανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο γενικός γραμματέας Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, σχετικά με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά τις γιορτές του Πάσχα χωρίς την διενέργεια αυτοδιαγνωστικών τεστ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κόπτσης ανέφερε πως το νέο πρωτόκολλο έγινε με βάση την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών «την διεθνή και ευρωπαϊκή τάση όπου δεν υπάρχει πια χώρα, απειροελάχιστες στην Ευρώπη, που έχουν σήμερα σελφ τεστ, τον πολύ μεγάλο αριθμό κάλυψης όσο αφορά τον εμβολιασμό σε καθηγητές και μαθητές, την υπεύθυνη τήρηση των μέτρων, τις κλιματικές συνθήκες και την αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων». Όλα αυτά δίνουν την δυνατότητα στην επιτροπή να εισηγηθεί νέο πρωτόκολλο, μια αποκλιμάκωση αντίστοιχη με αυτό που συμβαίνει και στην κοινωνία, σύμφωνα με τον Κόπτση, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι τηρώντας τα μέτρα σιγά σιγά θα έρθουμε στην κανονικότητα που είναι και ο στόχος.

Τα σελφ τεστ δεν καταργήθηκαν, σημείωσε, καθώς εάν υπάρχει κρούσμα εντός σχολικού πλαισίου, όλοι υποβάλλονται σε δύο σελφ τεστ την εβδομάδα που διατίθενται δωρεάν από το σχολείο. «Ήδη υπάρχει επάρκεια στις διευθύνσεις των σχολείων για όλο το υπόλοιπο της χρονιάς. Εάν υπάρχει στενή επαφή κρούσματος εκτός σχολικού περιβάλλοντος, στην οικογένεια, οι μεν εμβολιασμένοι έρχονται στο σχολείο κανονικά και την 5η ημέρα κάνουν σελφ τεστ ή ράπιντ αντίστοιχα οι εκπαιδευτικοί, οι μη εμβολιασμένοι μπαίνουν σε καραντίνα και μετά την 5η ημέρα επιστρέφουν με αρνητικό τεστ.  Όπου υπάρχει κρούσμα, μένει στο σπίτι για 5 ημέρες και όταν για 24 ώρες υποχωρήσουν τα συμπτώματα, επιστρέφει στο σχολείο. Εφαρμόζουμε όσα μας λένε οι ειδικοί. Όλα τα υπόλοιπα μέτρα περιορισμού της διασποράς εφαρμόζονται και τηρούνται απαρέγκλιτα, η χρήση μάσκας, ο εξαερισμός των τάξεων, η υγιεινή των χεριών, γενικώς των χώρων τηρούνται με αυστηρότητα» συμπλήρωσε ο κ. Κόπτσης.

Όσο αφορά τις Πανελλήνιες εξετάσεις, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, είπε «είμαστε έτοιμοι για τις Πανελλήνιες, πολύ νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά ανακοινώσαμε και το πρόγραμμα για να υπάρχει ένας ορθός προγραμματισμός όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικών και οικογενειών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος