Α. Κιούλπαλης: Ανησυχία από την αύξηση των διασωληνώσεων

Τον προβληματισμό του για την αύξηση των διασωληνωμένων, σε μια περίοδο που ακόμη οι συνθήκες δεν ευνοούν τη διάδοση του κορονοϊού εξέφρασε ο διευθυντής ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, καρδιολόγος εντατικολόγος Ανέστης Κιούλπαλης μιλώντας στην ΕΡΤ3.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο διευθυντής της ΜΕΘ είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας ότι «ο εφιάλτης του Μπέργκαμο ίσως να είναι λίγος μπροστά σε αυτό που θα συμβεί». Όπως είπε αν εν μέσω καλοκαιριού, με συνθήκες που δεν ευνοούν τον κορονοϊό, και τον κόσμο εκτός σπιτιού, έχουμε τόσο υψηλό αριθμό κρουσμάτων υπάρχει φόβος για το τι θα συμβεί το χειμώνα. Ως προς τα αυξημένα κρούσματα στην Κρήτη το απέδωσε στο χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων.

Όπως είπε ο κ. Κιούλπαλης στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου  νοσοκομείου εργάζονται λιγότεροι γιατροί σε σχέση με την περίοδο προ πανδημίας. Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζελείου εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των διασωληνωμένων, εμφανίστηκε δε ανήσυχος για το τι θα γίνει όταν φτάσουμε στην κορύφωση του τέταρτου κύματος.

Ως προς το προφίλ των ασθενών είπε ότι ο νεότερος είναι ηλικίας 42 και ο μεγαλύτερος 71, όταν σε προηγούμενες περιόδους νοσηλεύονταν κυρίως άνθρωποι 60-85 ετών, όπου όμως στο μεταξύ καταγράφηκαν υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, σε αντίθεση με τα χαμηλά ποσοστά στους κάτω των 50 ετών.

Ως προς την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς, τάχθηκε υπέρ του καθολικού εμβολισμού αλλά προέβλεψε ότι αν τεθούν σε αναστολή όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα επιδεινωθεί η κατάσταση με το ελλιπές προσωπικό στα νοσοκομεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος