Α. Κακλαμάνης στο Πρώτο: Μόρφωμα που παριστάνει την αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ (audio)

«Το αποτέλεσμα των εκλογών, επιδέχεται πολλές θετικές ερμηνείες. Οπωσδήποτε είναι μεγάλη η συμμετοχή, κανείς δεν την πίστευε, ακόμα και από εμάς. Δεν έχει σημειωθεί μέχρι τώρα σε τέτοια διαδικασία σε κανένα κόμμα στην Ελλάδα αυτή η συμμετοχή. Για εμένα είναι μια ειρηνική κοινωνική έκρηξη» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS στην Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, o πρώην Πρόεδρος της Βουλής, πρώην υπουργός, Απόστολος Κακλαμάνης.

«Η κοινωνία μας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Αυτή η έκρηξη έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία, καθώς αρχίζει σε μεγάλο βαθμό η κοινωνία να στρέφεται προς το ΠΑΣΟΚ, αξιώνοντας ότι θα πάρει και πάλι μέρος σε μια πορεία ανάταξης της πραγματικότητας η οποία είναι αφόρητη. Αυτή η νέα πορεία δεν θα στηριχθεί σε αρχηγισμούς και περιβάλλοντα», συμπλήρωσε ο κ. Κακλαμάνης. Προϋπόθεση για την επόμενη μέρα είναι η ενότητα, τόνισε ο κ. Κακλαμάνης, διότι «όποιος δεν σταθεί με αποφασιστικότητα σε αυτή την νέα πορεία, προφανώς δεν έχει σχέση ούτε με την καλή ιστορία ούτε με το ακόμα καλύτερο μέλλον όχι του κόμματος, αλλά του τόπου».

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κακλαμάνης, απάντησε «φυσικότατα όχι. Το χρέος που έχουμε είναι φυσικό και αναπόφευκτο μόνο με την αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Να συγκροτήσει ένα κόμμα που θα λειτουργεί από πάνω μέχρι κάτω δημοκρατικά. Όχι ενός ανδρός αρχή».

Είναι ένα μήνυμα με πολλές κατευθύνσεις η χθεσινή συμμετοχή στις εκλογές, σημείωσε. Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει αλλιώς, πρόσθεσε «με καλύτερη, πραγματικά δημοκρατική εσωκομματική λειτουργία. Αυτό είπαμε στις 3 Σεπτέμβρη του 1974 και στην πορεία ο αρχηγισμός και τα περιβάλλοντα δυστυχώς το συρρίκνωσαν αυτό και βρέθηκαν στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, άτομα τα οποία με την πρώτη δυσκολία αυτομόλησαν, είτε σε αυτό το μόρφωμα που παριστάνει την αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ είτε προς την ΝΔ. Η κοινωνία υπέστη αυτή την κυβέρνηση, υπέστη και τον δυναμιτισμό και της οικονομίας μας, μετά από την μεγάλη κρίση που δεν προήλθε από το ΠΑΣΟΚ αλλά από την δεξιά και το μόρφωμα αυτό της λεγόμενης αριστεράς. Αριστερά είναι το ΚΚΕ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μόρφωμα που μπορεί να το δείτε να περιφέρεται όπου μπορεί, να βρει θύματα και να τα συμπαρασύρει σε ένα όραμα που γνωρίζει ότι δεν μπορεί να πραγματωθεί, όπως έδειξε και προ και κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του αλλά και η σημερινή πορεία του. Τι κάνει σήμερα;΄Έχουμε μια πανδημία, μια καταστροφή και τι κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση; υγειονομικό σαμποτάζ και συμβάλλει στη ενδυνάμωση της άλλης πλευράς, της δεξιάς» επεσήμανε ο κ. Κακλαμάνης. «Είμαστε υπερήφανοι, όχι για τους λιποτάκτες και τα έργα τους. Μπήκαν μπροστά πολιτικά υποκείμενα που αποδείχθηκαν ότι ήταν τυχοδιώκτες της πολιτικής και νομιμοποίησαν τον νεαρό τότε κ. Τσίπρα και όσους φώναζαν έξω από την Βουλή, όσους δυναμίτιζαν την ανάγκη να έχει κοινωνική ειρήνη εκείνη την στιγμή η χώρα» είπε καταλήγοντας ο κ. Κακλαμάνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος