A. Γεωργιάδης: Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή η διάταξη νόμου για το καλάθι του νοικοκυριού

Στην αποκάλυψη ότι το πολυαναμενόμενο «καλάθι του νοικοκυριού», μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης, των προμηθευτών και των μεγάλων σούπερ μάρκετ, θα έρθει με σχετική διάταξη στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στο πλαίσιο του Olympia Forum III, που διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ εξήγησε ότι η καθυστέρηση στην υλοποίηση του μέτρου που αναμένεται να ανακουφίσει τα νοικοκυριά οφείλεται στην παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που ο ίδιος εκτιμά ότι θα βγάλει απόφαση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Γεωργιάδης συνομιλώντας με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Φάνη Παπαθανασίου αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της ακρίβειας λέγοντας ότι οι συλλογικές αντιδράσεις θα ενταθούν τον χειμώνα διεθνώς, ενώ παραδέχτηκε ότι η Ευρώπη έχει μεν πάρει πρωτοβουλίες, αλλά με καθυστέρηση καθώς δεν είναι εύκολο να βρεθεί η κοινή συνισταμένη που απαιτείται.

A. Γεωργιάδης: Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή η διάταξη νόμου για το καλάθι του νοικοκυριού

Ακρίβεια και περιστατικά αισχοκέρδειας στην αγορά

Χαρακτήρισε επίσης το ζήτημα των τιμών και τον τρόπο που καθορίζεται διεθνώς «σύνθετο», επισημαίνοντας ότι η εξέλιξη δεν είναι γραμμική αφού δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις τιμές του φυσικού αερίου σε μία βδομάδα. «Η Ελλάδα θα πάει καλύτερα από ότι πιστεύαμε», τόνισε, προσθέτοντας ότι «τα όρια των κυβερνητικών παρεμβάσεων είναι συγκεκριμένα».

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ελέγχους που διεξάγονται κατά της αισχροκέρδειας, θυμίζοντας ότι όταν ανέλαβε το Υπουργείο η σχετική υπηρεσία ήταν αποδυναμωμένη και είχαν δεκαετίες να γίνουν έλεγχοι. Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πορεία της διαδικασίας, σημείωσε ότι στην πρώτη φάση μία στις τέσσερις επιχειρήσεις παρανομούσαν και λάμβαναν πρόστιμο, ενώ σήμερα το ποσοστό αυτό έχει πέσει κάτω από το 6%.

A. Γεωργιάδης: Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή η διάταξη νόμου για το καλάθι του νοικοκυριού

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον πόλεμο στην Ουκρανία που όπως είπε βάζει τον πλανήτη σε μία νέα ιστορική περίοδο. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «θα έπρεπε να ενισχύσει τα φιλοευρωπαϊκά μας αισθήματα καθώς αν η χώρα είχε προλάβει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα είχαμε σήμερα την εισβολή».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο Ελληνικό, το οποίο χαρακτήρισε ως «το μεγαλύτερο στοίχημα» της κυβέρνησης, ενώ περιέγραψε ως Γολγοθά την γραφειοκρατική διαδικασία που έπρεπε να ολοκληρωθεί και άθλο για την δημόσια διοίκηση. Σημείωσε ότι το έργο θα γίνει «η βιτρίνα της χώρας», τονίζοντας ότι «αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε».

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος