Ά. Γεωργιάδης στο Πρώτο: Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης είναι το μεγαλύτερο στοίχημα των τελευταίων δεκαετιών – Στην αντιπολίτευση πολεμούν ανεμόμυλους (audio)

«Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι το μεγαλύτερο στοίχημα των τελευταίων δεκαετιών», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη.

Όπως είπε, «η πανδημία, που μακάρι να μην είχε έρθει ποτέ – μας έδωσε μια ευκαιρία, δηλαδή ένα πολύ μεγάλο χρηματοδοτικό εργαλείο από την ΕΕ, το οποίο εάν το χρησιμοποιήσουμε σωστά, σε συνδυασμό με τους άλλους ευρωπαϊκούς πόρους, δημιουργούμε τις συνθήκες για τον οικονομικό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας. Εάν αυτό το πετύχουμε θα προσφέρουμε μακροχρόνια ευημερία στον λαό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίσκεψη της προέδρου της Κομισιόν δίνει ένα πανηγυρικό χαρακτήρα στην έναρξη αυτής της υπερπροσπάθειας. Ερωτηθείς γιατί ο ίδιος θα απουσιάζει από την παρουσίαση μέσω συνδέσεων, από διάφορα μέρη της χώρας, των δράσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για «δευτερεύον ζήτημα», σημειώνοντας ότι επελέγησαν κάποιες δράσεις με συμβολικό χαρακτήρα. Πρόσθεσε, δε, ότι το υπουργείο Ανάπτυξης συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα, με πάρα πολλά έργα.

Αναφορικά με το εργασιακό νομοσχέδιο και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι κατά την ψηφοφορία, «τα “ναι” τα “παρών” του ΣΥΡΙΖΑ ήταν περίπου το 70%του νομοσχεδίου».

Ο ίδιος διερωτήθηκε εάν η χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση ήταν η «μητέρα των μαχών» όπως την χαρακτήριζε η αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι ο λαός δεν ακολούθησε το συγκεκριμένο αφήγημα και δεν υπήρξε κάποια «συγκλονιστική παλλαϊκή αντίδραση». Υπογράμμισε ότι ο τρόπος εργασίας του 1900 δεν απηχεί στον τρόπο εργασίας του 2021, και αναρωτήθηκε: «Είναι λογικό επιχείρημα να υπερασπίζεσαι την ακινησία στη ζωή και στην πολιτική;». Ο κ. Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να καταργήσει το οκτάωρο  ακόμη και αν θέλει μια «κακιασμένη, νεοφιλελεύθερη, θατσερική κυβέρνηση χώρας μέλους της ΕΕ».

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι στην αντιπολίτευση «θυμίζουν Σάντσο Πάντσο και Δον Κιχώτη. Πολεμούν ανεμόμυλους που δεν υφίσταται και δεν μπορούν να υπάρξουν». «Συζητάμε για το παράλογο», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος