Α. Γεωργιάδης στο Πρώτο: Ο κ. Ανδρουλάκης έχει μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ σε κόμμα διαμαρτυρίας- Θυμίζει περισσότερο ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρά ΠΑΣΟΚ (audio)

Στο ερώτημα τι αντιστοιχεί στην “συμφορά”, που τέθηκε στο δίλημμα που προέταξε  ο πρωθυπουργός “πρόοδος ή συμφορά” στην ΔΕΘ, απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Νομίζω ο ελληνικός λαός δεν έχει πάθει αμνησία. Φαντάζεστε μια κυβέρνηση Τσίπρα– Βαρουφάκη-Ανδρουλάκη; Ο κ. Κουτσούμπας δεν πίστευα ποτέ θα έμπαινε στην κυβέρνηση, αλλά η απλή αναλογική έχει έναν κίνδυνο την πρώτη Κυριακή. Αν ο κ. Κουτσούμπας αποφασίσει να δώσει την λεγόμενη ψήφο ανοχής, μπορεί να γίνει τέτοια κυβέρνηση. Η πρώτη κάλπη δεν θα είναι καθόλου χαλαρή, καθόλου απλή όπως νομίζει ο κόσμος, είναι πάρα πολύ σημαντική. Δεν είναι καθόλου αυτόματο ότι θα έχουμε δεύτερες εκλογές, θα μπορούσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαρουφάκης και ο Ανδρουλάκης να κάνουν κυβέρνηση με ψήφο ανοχής του ΚΚΕ και να έχουμε ξανά τον Βαρουφάκη κυβερνήτη της Ελλάδας» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι το τελευταίο διάστημα έχει μεταβληθεί σε ένα κόμμα διαμαρτυρίας άκρας αριστεράς. Μάλιστα τόνισε «η κριτική που ασκεί στην διακυβέρνηση και η αντιπολίτευση που κάνουν θυμίζει περισσότερο ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρά ΠΑΣΟΚ. Ούτε καν ΣΥΡΙΖΑ. Να λέει στα σοβαρά το ΠΑΣΟΚ την κ. Μενδώνη αρχαιοκάπηλο στην βουλή, η οποία ήταν επί ΠΑΣΟΚ η γενική γραμματέας Πολιτισμού επί υπουργίας Βενιζέλου, όπου έφτιαξε με τον κ. Βενιζέλο τον αρχαιολογικό νόμο που ισχύει μέχρι σήμερα. Δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ λέει ότι έβαλε μια αρχαιοκάπηλο να φτιάξει τον αρχαιολογικό νόμο της Ελλάδας; Τους ακούω και πραγματικά θλίβομαι γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει άξια στελέχη τους οποίους τιμώ κα σέβομαι, με τους οποίους βρέθηκα μαζί δύο φορές συγκυβέρνηση και για τους οποίους αναγνωρίζω ότι έχουν παίξει ρόλο στο να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Και ξαφνικά λένε αρχαιοκάπηλο την Μενδώνη ή δεν ψηφίζουν τα ναυπηγεία της Ελευσίνας; Είναι προφανές ότι είναι ένα άλλο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης έχει μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ σε κόμμα διαμαρτυρίας. Φαντάζομαι ότι στο μυαλό τους έχουν να ανταγωνιστούν τον Τσίπρα και να πάρουν ψηφοφόρους πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ  που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, ο τρόπος που το κάνουν όμως τους τοποθετεί αριστερότερα και από τον ΣΥΡΙΖΑ» προσέθεσε ο κ. Γεωργιάδης. Ερωτηθείς αν έχει παγώσει το σενάριο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε «με αυτό το ΠΑΣΟΚ όπως το βλέπω εγώ αυτό το διάστημα, δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεργασίας αυτή την στιγμή».

«Αυτή την στιγμή δύο κυβερνητικές προτάσεις υπάρχουν» συνέχισε. «Η μία είναι αυτοδύναμος Κυριάκος Μητσοτάκης εκ νέου και η άλλη είναι κυβέρνηση Τσίπρα-Ανδρουλάκη-Βαρουφάκη με ψήφο ανοχής του ΚΚΕ» είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Σε σχέση με την μη αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κ. Γεωργιάδης «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας αξιόπιστος πρωθυπουργός, παρά τις προσδοκίες και όσα έλεγαν διάφοροι παρέμεινε πιστός σε αυτό που έλεγε από την αρχή». Όσο αφορά το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ με την Ελληνική Λύση, τόνισε «με τον κ. Βελόπουλο δεν μπορεί να γίνει κυβερνητική συνεργασία, γιατί έχουμε δομική διαφορά. Εμείς πιστεύουμε στην Δύση, στην ΕΕ, στην στρατηγική συμμαχία με την Αμερική. Ο κ. Βελόπουλος είναι ευρωσκεπτικιστής, πιστεύει περισσότερο στην συμμαχία με την Ρωσία. Αν ήμασταν συγκυβέρνηση τι από τα δύο θα κάναμε;»

Σε σχέση με το πρόγραμμα των ηλιακών πάνελ, που ανακοινώθηκε στην ΔΕΘ, σημείωσε πως στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 είναι το πρώτο πρόγραμμα που ξεκινάει και φτάνει τα 700 εκατ. ευρώ μέσω του νέου ΕΠΑνΕΚ, που είναι το πρόγραμμα για την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. «Θα επιδοτούμε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την παραγωγή ενέργειας για ιδιοκατανάλωση. Τονίζω ότι αυτό αφορά σε επιχειρήσεις που η παραγόμενη ενέργεια που θα έχουν δεν θα φτάνει στο όριο που χρειάζεται σύνδεση με το δίκτυο ώστε να είναι γρήγορη η διαδικασία. Το σχετικό πρόγραμμα έχει γραφτεί και έχει σταλεί προς έγκριση στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Με τους συνήθεις ευρωπαϊκούς χρόνους σε τρεις εβδομάδες περίπου θα έχουμε την τελική έγκριση για να είναι στον αέρα. Στόχος να είναι στον αέρα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου γιατί θα έχει άμεση εφαρμογή το πρόγραμμα και θα μπορούν οι επιχειρήσεις που τεχνικά μπορούν άμεσα να το κάνουν, θα συμβάλει πολύ στην μείωση του ενεργειακού τους κόστους αλλά θα συμβάλει και πάρα πολύ εν γένει στην ελληνική οικονομία γιατί θα μειώσουμε την επιδότηση στο ρεύμα. Δεν θα υπάρχει κανένα κριτήριο, κάθε μικρομεσαία επιχείρηση που θέλει να το κάνει θα επιδοτείται από το ΕΣΠΑ» σημείωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης.
Σε ό,τι αφορά τα κίνητρα για μειωμένη χρήση φυσικού αερίου και την χρήση άλλων πηγών ενέργειας, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι το πετρέλαιο σήμερα είναι έξι φορές φθηνότερο από το φυσικό αέριο. «Άρα έχουμε πολύ μεγάλο συμφέρον όπως και το κάθε νοικοκυριό και η κάθε επιχείρηση να μειώσει την κατανάλωση φυσικού αερίου όσο μπορεί και να αυξήσει του πετρελαίου. Παλιότερα είχαμε συμφέρον να βάλουμε φυσικό αέριο γιατί ήταν φθηνότερο από το πετρέλαιο, τώρα όμως και για όσο διαρκεί ο πόλεμος είναι πολύ ακριβό το φυσικό αέριο, άρα πρέπει να πάμε προς το πετρέλαιο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος