Α. Γεωργιάδης: «Χωρίς προηγούμενο η προσέλκυση επενδύσεων το 2022»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στο 6ο Thessaloniki Summit εξέφρασε την πεποίθηση ότι το 2022 θα εξελιχθεί σε χρονιά άνευ προηγουμένου σε ό,τι αφορά την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των logistics, του τουρισμού, του real estate  και της υψηλής τεχνολογίας.

Συμπλήρωσε, ότι η εικόνα της Ελλάδας στους κύκλους των ξένων επενδυτών έχει αλλάξει, καθώς αποδίδουν καρπούς η πολιτική σταθερότητα, αλλά και η εξαιρετικά φιλοεπενδυτική πολιτική της κυβέρνησης, ο υψηλός βαθμός ψηφιοποίησης και η σημαντική μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα με τον υπουργό ανάπτυξης και επενδύσεων,  η έλλειψη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπιστεί σε έναν βαθμό με την προσέλκυση επενδύσεων και την επιστροφή στη χώρα -χάρη και σε αυτές- εξειδικευμένων στελεχών, που έφυγαν στο εξωτερικό για δουλειά την προηγούμενη δεκαετία. Ενδεικτικά ανέφερε το παράδειγμα του ψηφιακού κέντρου της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο εργάζονται σήμερα περίπου 80 Ελληνες που επέστρεψαν από το εξωτερικό.

Τη διαχρονικά χαμηλή θέση της Ελλάδας στην προσέλκυση επενδύσεων, από τη δεκαετία του ’80, υπενθύμισε ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), Νίκος Βέττας, επισημαίνοντας ότι η υστέρηση αυτή δεν στέρησε στη χώρα απλώς τα επενδυτικά κεφάλαια, αλλά και την τεχνογνωσία, τα σύγχρονα εργαλεία και την κουλτούρα που θα έφερναν μαζί τους οι ξένοι επενδυτές.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος