«Ένα πολύ σημαντικό ιατρικό επίτευγμα έλαβε χώρα την Δευτέρα 8/7/2024, στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας της χώρας μας με την άψογη συνεργασία των Νοσοκομείων Παίδων Αγ. Σοφία και του Γ.Ν.Α ” Γ.Γεννηματας”» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Όπως εξηγεί «πιο συγκεκριμένα, σώθηκε η ζωή ενός παιδιού 2 χρόνων το οποίο είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη χώρα μας και αμέσως διακομίστηκε από το νησί που βρισκόταν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγ.Σοφια» και εισήχθη άμεσα στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας όπου και σταθεροποιήθηκε η κλινική του κατάσταση.
Τίτλος : Παιδάκι 2 χρόνων που παραθέριζε στη χώρα μας, σώθηκε χάρη στην Επιστημονική επάρκεια και ικανότητα των ιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η Επεμβατική πράξη που διενεργήθηκε στο Νοσοκομείο “Γ.Γεννηματας” είναι πρωτοποριακή ακόμη και για τα διεθνή δεδομένα.
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) July 10, 2024
Ένα πολύ…
»Λόγω των πολύπλοκων προβλημάτων κρίθηκε απαραίτητη η διενέργεια Επιστημονικού Συμβουλίου από το θεράποντα ιατρό, Χειρουργό Κ Γεωργόπουλο Ιωάννη, με τη συμμετοχή ιατρών από διαφορετικές ειδικότητες .
»Στη συνέχεια το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο “Γ.Γεννηματας” στο τμήμα του Αγγειογράφου, όπου διενεργήθηκε μια πολύ πρωτοποριακή, ακόμη και για τα διεθνή δεδομένα, Επεμβατική πράξη από τον Επεμβατικό Ακτινολόγο Νικόλαο Πτώχη, και το παιδάκι επέστρεψε στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγ Σοφία” όπου και βρίσκεται πλέον σε άριστη κλινική κατάσταση .
»Συγχαρητήρια στους Ιατρούς που συνέβαλαν στη διεκπεραίωση του πολύ απαιτητικού και σύνθετου περιστατικού και συγκεκριμένα στο Καθηγητή Αγγειοχειρουργικης Κλωνάρη Χρήστο , τον Διευθυντή της Παιδοχειρουργικής κλινικής Χριστόπουλο Νικόλαο, την Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Μπαραμπαρεσου Χαρά και την Καζαντζή Μαρία και στους Αναισθησιολόγους Γαζελόπουλου Ειρήνη , Φλούδα Λητω και Φιλιππια Αρώνη καθώς και στη Συντονίστρια Διευθύντρια του Αναισθησιολογικου Τμήματος του Νοσοκομειου Γ Γεννηματας Κ Δημακοπούλου.
»Θερμα Συγχαρητήρια αξίζουν στην Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβούλιου του Νοσοκομείου «Γ.Γεννηματας»
κ. Ματίνα Παγώνη που ενέκρινε την διενέργεια της Επεμβατικής Πράξης, καθώς και στο ΕΚΑΒ και στις Διοικήσεις των δυο νοσοκομείων για την άμεση και ασφαλή μεταφορά του παιδιού .
»Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στο θεράποντα Παιδοχειρουργό Γεωργόπουλο Ιωάννη και στον Επεμβατικό Ακτινολόγο Νικόλαο Πτώχη που διενέργησε την πρωτοποριακή Επεμβατική Πράξη.
»Η υψηλή επιστημονική επάρκεια των Δημοσίων Νοσοκομείων είναι αδιαμφισβήτητη, αποδεικνύεται εμπράκτως καθημερινά και είναι αντάξια των καλύτερων διεθνών νοσοκομείων .
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος