Α. Γεωργιάδης για τα δελφίνια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Δεν είδα κάποιο show – Με διαβεβαίωσαν ότι η λειτουργία τους είναι νόμιμη (video)

Στην αντεπίθεση πέρασε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τις επικρίσεις που προκάλεσε η ανάρτησή του για την οικογενειακή επίσκεψη που πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο (29/10) στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και στα δελφίνια, η άδεια του οποίου είχε ανακληθεί το 2020.

«Ζήτησα από το Πάρκο να ενημερωθώ, ως πολίτης, αν είχαν άδεια γι’ αυτό που είδα. Μου έστειλαν στο email την άδεια που έχουν, που είναι του 2020. Ο νόμος απαγορεύει το show (με τα δελφίνια) με εισιτήρια» εξήγησε στις «Συνδέσεις» ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, μετά τον σάλο που προκληθηκε από την παρουσία του εκεί, υποστήριξε ότι σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχει λάβει από την επιχείρηση η λειτουργία του Πάρκου είναι νόμιμη καθώς το 2020, μετά τις σχετικές καταγγελίες για την παράσταση με τα δελφίνια, εκδόθηκε νέα άδεια που επέτρεπε την λειτουργία του.

Δεν είδα κάποιο show με δελφίνια

Σχολιάζοντας την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, χωρίς να τον κατονομάζει, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «η Γραμματεία θα κάνει τη δουλειά της, η αστυνομία θα κάνει τον έλεγχό της και θα φανεί ποιος έχει δίκιο. Η ενημέρωση που έχω από την εταιρεία είναι ότι αυτό που κάνουν είναι απολύτως νόμιμο».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν είδε κάποια παράσταση με δελφίνια. Αναφορικά με τις έντονες επικρίσεις που δέχθηκε τόνισε ότι η συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας των ζωολογικών κήπων είναι σύνθετη:

«Το αν πρέπει να κάνουμε μια συζήτηση για το αν θα πρέπει να καταργηθούν οι ζωολογικοί κήποι είναι ένα άλλο θέμα. Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το οποίο παρεμπιπτόντως είχε χιλιάδες κόσμο, δίνει την ευκαιρία σε πολλούς ανθρώπους να δουν από κοντά ζώα που δεν μπορούν να τα δουν στην Ελλάδα».

Να ελεγχθεί η λειτουργία του Πάρκου ζητάει η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς

Να σημειωθεί ότι η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, σε ανάρτησή της στο facebook, ανέφερε τα εξής:

«Η Ειδική Γραμματεία επικοινώνησε με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να πράξει τα δέοντα μετά τη δημοσίευση οπτικοακουστικού υλικού με δελφίνια που φαίνεται να συμμετέχουν σε παράσταση, κατά παράβαση του κανονιστικού πλασίου 4830/2021 και μάλιστα σε δελφινάριο του οποίου έχει ανακληθεί η άδεια από το 2020. Πραγματοποιείται και σχετικός έλεγχος στο σημείο από κλιμάκιο της ΕΛΑΣ.  Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 23, παράγραφος 2, απαγορεύεται η συμμετοχή, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό, κάθε ζώου σε κάθε είδους παραστάσεις, μη εξαιρουμένων των εκπαιδευτικών».

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος