Α. Χατζής στο Πρώτο: Τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν – Μη χάνουμε καιρό – Να πάνε θωρακισμένα στο σχολείο (audio)

«Να μη χάνουμε καιρό, τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν», τόνισε ο παιδίατρος- εντατικολόγος, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Αναστάσιος Χατζής, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς» με τον Γιώργο Πίκουλα.

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, συνέστησε στους γονείς να θωρακίσουν έγκαιρα τα παιδιά τους με το εμβόλιο, «να πάνε προστατευμένα στο σχολείο, να μην χάσουν τα μαθήματά τους, να μη χάσουν τη χαρά του σχολείου, την πρόοδο και την εξέλιξη».

«Να μην παίζουν οι γονείς με αυτά τα θέματα. Να εμπιστευθούν την επιστημονική κοινότητα, τα δισεκατομμύρια των συνανθρώπων μας που έχουν εμβολιαστεί με τα καινούργια εμβόλια και να προχωρήσουν. Ας αποβάλουν κάθε δισταγμό. Ας δείξουν πραγματικά ότι είναι σύγχρονοι άνθρωποι», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτή τη στιγμή ένα παιδάκι, οριακά 12 ετών, νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με κορονοϊό, Δεν θα ήθελα αυτό να είναι η επιλογή κανενός γονιού. Η μόνη επιλογή τους πρέπει να είναι ο εμβολιασμός», είπε χαρακτηριστικά.

 

Σύμφωνα με τον κ. Χατζή, όλα τα στοιχεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό δείχνουν ότι με τη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ, «τα παιδιά περισσότερο νοσούν τώρα, σε σχέση με πέρυσι. Άρα, επιβαρύνεται η κατάσταση ως προς την πλευρά της νόσησης των παιδιών, έχουμε όπλο το εμβόλιο, νομίζω ΄ότι η κοινή λογική λέει “πάμε στο εμβόλιο”», επισήμανε.

Ερωτηθείς για τις ανησυχίες που εκφράζουν γονείς για τον κίνδυνο να υπάρχουν πιθανά προβλήματα στην ανάπτυξη των παιδιών, ο παιδίατρος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, αλλά – όπως δήλωσε – «με καμία ιατρική σκέψη και λογική, δεν θα μπορούσε να συνδεθεί το εμβόλιο με αυτά τα προβλήματα. Αν κάποιο παιδί έχει πρόβλημα ανάπτυξης, αλλού τα αίτια πρέπει να αναζητηθούν αλλού».

Αναφορικά με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό, ο παιδίατρος διευκρίνισε ότι «επιλέγουμε μια εξίσωση, όπου από τη μια πλευρά βάζουμε τις πολύ σπάνιες αλλά σοβαρές επιπλοκές και από την άλλη βάζουμε αυτά που μας βολεύουν, για παράδειγμα το επιχείρημα  ότι “δεν έχω κολλήσει”».

«Είναι λάθος. Να συγκρίνουμε τα δισεκατομμύρια που εμβολιάστηκαν και είναι καλά, με τα εκατομμύρια ανθρώπων που πέθαναν από κορονοϊό. Αυτή είναι η σωστή σύγκριση. Να δούμε τα πράγματα ξεκάθαρα», συμπλήρωσε.

Για το εάν υπάρχει έλλειμα πληροφόρησης, ο κ. Χατζής είπε ότι «όλοι οι άνθρωποι πλέον γνωρίζουν, αλλά δεν θέλουν να αποδεχθούν την αλήθεια για κάποιο λόγο». «Ξέρουν, αλλά με βάση ένα σκεπτικό που δεν είναι σωστό, επιμένουν στην άρνηση, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου», πρόσθεσε.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι στην Αφρική «χτίζεται» η επόμενη παραλλαγή του κορονοϊού, καθώς σχεδόν όλη η Μαύρη Ήπειρος είναι ανεμβολίαστη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος